Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Harvinainen päivä Pattayan rannalla

päivis: Kaikkitietävä Googlekaan ei osannut kertoa, miten laajalti Thaimaassa toteutettiin tänä päivänä alkanutta rantayrittäjien ja työntekijöiden pakollista vapaapäivää. Ainakin Pattayan Jomtienilla rantatuoleihin aurinkovarjon alle oli tänään turha yrittää.
Joku oli onnistunut nappaamaan itselleen rantatuolin, vaikka ne täksi päiväksi
oli niputettu tiukasti odottamaan huomista ja paluuta normaalikäytäntöön.
Yrittäjät kertoivat, että hallituksen määräyksestä rannoilla ei jatkossa keskiviikkoisin ole palveluja. Ei kuitenkaan käynyt selväksi, mikä hallituksen ajatus keskiviikkoisista vapaapäivistä on. Tai onko sitä edes markkinoitu yrittäjille vapaapäivänä. Mene ja tiedä. Olisihan se tietysti kaunis ajatus, että yrittäjät ja seitsemänä päivänä viikossa töissä oleva muukin väki saisi edes yhden vapaapäivän viikossa. Käytännössä se kuitenkin tarkoittaa kaikkien tulojen pienenemistä, joten tervetulleena uutta määräystä ei kukaan tuntunut ottavan vastaan.

Toinen ja jopa uskottavampi selitys voisi olla, että turistien toivotaan rannan sijaan suuntaavan kulkunsa muiden paikallisten palvelujen ja ostosmahdollisuuksien pariin. Jos rannalle ei pääse, se on selvää, etteivät turistit keskiviikkoisin jää hotellihuoneisiinsa makaamaan. Jonnekin on päästävä ja hyvin todennäköisesti se tarkoittaa shoppailua ja muita rahankäytön tapoja.

Merenranta houkutti kuitenkin monia ja tänään vapaana olleita rantoja kansoittivat ne, joiden mielestä rannalla on mukava makailla viltin tai pyyhkeen päällä. Juomia ja syötäviä sinne ei kuitenkaan voinut tilailla. Eikä rihkama- tai muitakaan kauppiaita rannalla juuri näkynyt.

Mekin kävelimme koko Jomtienin rannan niin pitkälle kuin sitä pääsi kohti Pattayaa mentäessä. Kannatti. Päästiin todistamaan hääkuvan ottoa hieman tavanomaisesta poikkeavassa paikassa. Kuvaaja ja assistentti olivat thaimaalaisia, mutta kuvattavat venäläisiä.
"Trast, dva, tri" ja koko kuvattava porukka hyppäsi ilmaan.

Pitkä kävely vaati pysähtymään ja nauttimaan virvokkeita. Hämmästyksekseni löysin paikallisesta Lotus Expressistä matcha vihreätee -juomaa.

Matcha kuuluu nyt Suomessa olevan trendikäs ja huipputerveelliseksi todettu tee. Onnistuin löytämään sitä myös jauheena, josta aion tehdä ihan oikeaoppisesti tuota arvostettua ja pitkän historian omaavaa juomaa kunhan tästä palaillaan Suomen kotiin. Jauhe oli kallista, pullollinen teetä halpaa. Oletettavasti puollossa matchaa oli vain sen verran, että tuota maagista sanaa oli lupa käyttää.

Samalla pysähdyksellä tilasin kaupan edustalla olevasta noin metri kertaa metri -kokoisesta kahvimökistä kupin capuccinoa. Olipa hieno kupillinen.

Ei kommentteja: