Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 18. joulukuuta 2014

Peshawar ja Sidney

päivis: Olen pikkuhiljaa kehittymässä uutisaddiktiksi, joka poimii otsikon sieltä ja toisen täältä. Twitterin ja muun sosiaalisen median aikakaudella tuo ei kai ole mikään ihme. Toisaalta olen huomannut myös järkyttyväni siitä, miten uutiset tulevat ja menevät. Moni iso asia pysyy pinnalla vain hetken ja unohtuu yhtä nopeasti kuin ilmestyikin.

Sidneyn kahvilan panttivankikaappausta sentään seurattiin ainakin 16 tuntia. Ruumiita kaksi. Eikä kenellekään varmaan jäänyt epäselväksi sen sveitsiläisen suklaafirman nimi, joka myös tuolla kahvilalla oli. Sidney unohtui hetkeksi kun tuli Peshawar, mutta ketä enää kiinnostaa? Kuolleita yli 140, ei ihan tarkkaa tietoa, mutta onkin niin kaukana ja syrjässä sivistyksestä. Nyt taotaan Putinia ja ruplan alamäkeä, kun rauta on kuuma. Ja Kuubakin on aikansa pinnalla.

#Buddhan #enkeli
Pinnalla onkin aika hyvä sana tähän tarkoitukseen. Tuntuu, että sosiaalinen media on täynnä pinnallisia raapaisuja aiheesta kuin aiheesta. Usein twiittien lauseita ei edes pysty käsittämään kaikkien risuaitojen ja miukumaukujen joukosta. Ja jonkinlainen sisäpiiriläisyys ainakin suomalaista twiittikulttuuria näyttää vaivaavan. Jos siitä nyt mitään tosiaan ymmärrän. Olen vasta aloittelija ja sellaisena ehkä pysynkin.

Twiittailen siis välillä itsekin eli tahtoo kai tarkoittaa, että haluan sanoa jotain tai ainakin välittää muiden sanomia. Myös Facebookiin laitan välillä jotain, jonka toivon olevan vähän tasokkaampaa asiaa. Ja monen muun tavoin sorrun myös tekemään niitä hölmöjä testejä, joissa muka selvitetään kuka olet vai oletko kenties joku eläin. Tänään tein sellaisen ja sain kuulla olevani kolmekymppinen nainen, jolla on kaksi lasta ja yhtä toivoisin lisää. Ovathan ne hauskoja, mutta miksi pitää aikaansa käyttää tuollaiseen?

Olen sentään vähentänyt television katsomista kotimaassa varmaan puoleen ja täällä Thaimaassa tulee katsottua netin kautta elokuva tai jonkun sarjan osa tai kaksi kenties pari kertaa viikossa. Sitä television puutettako nyt sitten paikkaankin sukeltamalla somen ihmeelliseen maailmaan?

Ei kommentteja: