Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 29. elokuuta 2014

Posti kulkee

jormas: Jokunen päivä sitten saimme uutisia, joiden mukaan Itellan sisään on päässyt ainakin tuokioksi pilkistämään järjen valo. Se nimittäin päätti palauttaa nimensä Postiksi. Tai ei aivan, sillä perään on ilmestynyt sana Group.

Group ja group. Englannin kieli ja suomen kielen vähättely tuntuu olevan meillä huonolla itsetunnolla varustetulla kansalla kurssissa ja Finnairilla menee yhä huonommin. Silti se katsoo, että se ei valtion enemmistölafkana tarvitse suomalaisten matkustajien apua tuloksensa turvaksi, vaan vähentää entisestään suomenkielisiä kuulutuksia vähän yhdellä jos toisellakin ulkomaanlennolla.

Seli seli selityksiä on jaettu koko kansalle ja minullakin on omani. Suomen kieli katoaa vastaavasti sitä mukaa, kun lentokonehenkilökunnaksi palkataan väkeä, joka ei osaa suomea kuin Nico Rosbergin verran. Miestä en tunne, mutta hän jaksaa silti minua huvittaa. Sillä vaikka hän ei sanojensa mukaan koe olevansa yhtään suomalainen, ei hän voi mitään kaksoiskansalaisuudelleen eikä Ruotsissa syntyneelle, suomalaiselle Keke-isukille. Puolisuomalainen ja sillä siisti.
Mutta kuten joku luki, me kävimme Ruotissa Viking Linellä. Oli mukava kuunnella suomalaisen (ahvenanmaalainen) laivakonsernin kuulutukset, jotka olivat neljällä kielellä. Suomi niistä ensimmäisenä.

Mutta takaisin Postiin. Siellä on edessä taas henkilökunnan vähennykset, sillä paperisen postin kulku vähentyy enemmän kuin firmassa on osattu ymmärtää. Näin varmasti on, mutta ei postilaitoskaan ole tehnyt juuri mitään perinteisen paperisen viestinnän elossa pitämiseksi.

Tällä valtion lafkalla on oiva tuote, jota se ei paljon markkinoi. Se on internetissä sähköisesti tehtävä, todella helppokäyttöinen postikortti, joka lähtee sähköisesti kohtuuhinnalla ja tulee postilaatikkoon tai -luukusta paperisena. Varsinkin ulkomailla ollessani, mutta muutenkin, niitä on mukava lähetellä joko omilla tai netistä löytyvillä valmiilla kuvilla.

Tämän palstan lukijoilta en ole paljoa pyytänyt, joten en ole paljoa saanutkaan. Mutta nyt pyydän. Lähettäkää nyt joku meille alkumatkansa sähköisesti tekevä kortti osoitteella:  Omia polkuja kulkevien kivijalkakauppa-kohtauspaikka, Kaupparaitti 5, 04300 TUUSULA tai Elämän tähden ry, Soiniityntie 35, 04360 TUUSULA.

Kortteja pääsette väsäämään tästä: http://www.posti.fi/palvelutverkossa/postikorttinetista/.

Etukäteen koko meidän yhdistyksen väen puolesta kiittäen. Kerron sitten montako korttia tuli.

Ei kommentteja: