Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 18. heinäkuuta 2014

Ukraine International Airlines

jormas: Olemme aktiivisia Thaimaan kävijöitä, sillä siellä on toinen kotimme.

Ensimmäinen matkamme ja lentomme oli aikoinaan maahan heti tsunamin jälkeen. Muistan tiedotusvälineistä kaksi aiheeseen liittyvistä uutisista muutaman lauseen ylitse muiden. Toisessa joku korkea-arvoinen virkamies tai peräti kuningas sanoi, että jos valtiot auttavat suuren katastrofin kohdanneita maita, niin avun voisi kohdentaa muihin tsunamin kohteena olleisiin maihin, sillä moni valtio kärsimykset tapahtuman johdosta ovat vielä suuremmat. Sen sijaan hän toivotti kolmannen sektorin ympäri maailmaa tervetulleeksi auttamaan thaimaalaisia. Ja niitä siellä olikin kiitettävällä tavalla.

Toinen uutinen jäi mieleen kaiken menettäneestä perheestä, jolla ei suuren surun ja tuskan keskellä ollut kuin yksi toivomus maailmalle: "Tulkaa takaisin." Tällä he tarkoittivat farangeja, turisteja, sillä perheen, kuten monen muunkin rannikolla asuvan leipä oli turismissa.  Tähän pyyntöön tartuimme ja lensimme ensimmäisellä tsunamin jälkeisellä lennolla Phuketiin muutamaksi viikoksi. Siellä näkemistämme tragedioista voisin kirjoittaa kirjan, mutta myös ihmisten kyvystä nousta tuskan ja tuhon yläpuolelle. Kiertelimme Khao Lakia sekä muita tsunamin hävittämiä kaupunkeja ristiin rastiin ja annoimme roposenkin sinne tänne apua tarvitseville.

Siellä olemiseen liittyi meitä henkilökohtaisemminkin liikuttanut tapahtuma ja onnettomuus. Päivis nimittäin ajoi ennen matkaa juuri hankitun skootterimme lunastuskuntoon Helsingin vilinässä. Tapahtumasta oli jäämässä ajokammo tai sen tapainen. Joten päivis vuokrasi Phuketista piikin pyörän (skootterin) koko reissun ajaksi. Kun siellä sitten viiletimme pyörillämme vasemmanpuoleisen liikenteen säännöillä tai säännöittä reissun ajan, niin sinne katosi päiviksen orastava ajokammo.
Entä mitä sitten teimme, kun Ukrainan ilmatilassa ammuttiin alas malesialainen matkustajakone? Tilasimme tietenkin ukrainalaiselta lentoyhtiöltä lennot Bangkokiin marraskuulle. Välilasku on Ukrainan pääkaupunki Kiovassa.

Ei kommentteja: