Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 19. heinäkuuta 2014

Motoristien kulttuurikierros Aleksis Kiven jalanjäljillä

päivis: Torstaina alkoi Tuusula-viikko. Kunta juhlii viikon aikana muun muassa 371-vuotista olemassaoloaan. Tänään juhlintaan kuului motoristien kulttuurikierros Aleksis Kiven ja Seitsemän veljeksen jalanjäljillä. Olimme mukana 300-kuutioisella Vespallamme yhtenä noin sadan moottoripyörän joukossa.

Arvasinhan tuon, että Vespa painii jotenkin eri sarjassa kuin "oikeiden" motoristien ajokit. Tai kyllä me tietysti hyvin oman ryhmämme mukana vauhdissa pysyimme, mutta kuskien ja kyydissä olevien varusteet olivat hieman toista kuin meillä. Kun näillä aidoilla motoristeille oli päällään paksut ajovaatteet ja jopa joillakin jonkinmoiset selkärankaa suojaavat turvaliivit, me poikkesimme vaatetuksellamme joukosta. Jorman ajotakki oli kuitenkin aito Ed Hardy ja minulla oli tukevien ajokenkien sijaan pitsikoristeiset, varrelliset korkkarit. Olivat muuten hääkenkäni kohta seitsemän vuoden takaa.

Asuvalintaamme vaikutti tietysti ajokkimme, joka todellakaan ei ole mikään "kova pärrä". Sen sijaan Vespa on kaksipyöräisten joukossa kulttuuria siinä missä Tuusulan Rantatiekin, jota pitkin ajoimme noin 60 kilometrin lenkin päätteeksi kohti Hyrylässä sijaitsevaa Ilmatorjuntamuseota.

Kulttuurikierros oli ajamisen lisäksi hyväntekeväisyystapahtuma. Tiedä sitten, minkä verran harrastuksensa parissa loukkaantuneita motoristeja pystyttiin tapahtuman tuotolla auttamaan. Jokainen maksoi 20 euroa järjestäjille ja sai museolla soppatykistä hernekeittoa. Oma kaksikymppiseni meni kyllä lähes kokonaan hyväntekeväisyyteen, sillä minulle ei tietenkään lihainen soppa kelvannut. Sain sentään kupin kahvia ja kaksi palaa näkkileipää.


Vespamme lisäksi kulttuurikierroksen
oudompiin ajokkeihin kuului muun muassa
joukko vanhoja Javoja.
Kulttuurikierroksen järjestäjät olivat kuitenkin tehneet erinomaista työtä tapahtuman onnistumiseksi. Kulttuuritarjontaa oli pitkin teiden varsia, jossa ohi vilahtivat Pekka Halosen "tytär", Aleksis Kiven "veli" ja monta muuta nimeltä mainitsematonta entisajan paikkakuntalaista ja Kiven hengentuotetta. Kävimme tietysti ennen reitille lähtöä myös Aleksis Kiven haudalla. Ja lähes kaikissa risteyksissä oli vapaaehtoisia pysäyttämässä muuta liikennettä, jotta motoristit saivat turvallisesti keskittyä ajamiseen.

Ei kommentteja: