Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 17. toukokuuta 2014

Kasvihuonekauden avajaiset

päivis: Todellisuudessa Jorma oli jo aloittanut kasvihuonekauden siivoamalla kasvihuoneen ja istuttamalla sinne tomaattia, kurkkua sun muuta. Tänään haimme vielä lisää kasvatettavaa: ruohosipulia, persiljaa, salaatteja, retiisiä ja lisää tomaatteja. Toivon mukaan kesällä saamme herkutella itse kasvatetuilla keltaisilla tomaateilla.

Kesä tulee - me ja kasvihuone olemme valmiit.

Kasvihuoneessa on nyt ensimmäistä kertaa kompostorissa tehtyä multaa. Sitä on lämpö- ja jälkikompostoitu yhteensä pari vuotta. Sopii siis jo syötävillekin kasveille.

Meillä oli viime kesänä mansikka-amppeleja korkealla lähes katon rajassa. Ainakin minun piti aina kiivetä tikkaille päästäkseni kastelemaan niitä. Nyt Jorma viritti amppelit ketjuihin, jolloin ne ovat paremmalla korkeudella.

Kasvihuoneen pihapiirissä meillä on kolme marjapensasta, joista yhden kanit ovat syöneet lähes henkihieveriin. Mahdollisesti siinä on kuitenkin vielä vähän eloa, joten katsotaan, miten käy. Kaksi pensasmustikkaa on suojattu verkolla kanien tuhoilta, mutta silti ne eivät näytä kovin hyvinvoivilta. Mikä olisikaan herkullisempaa kuin itse kasvatetut pensasmustikat. Pahoin pelkää, että pensasmustikat on edelleenkin ostettava kaupasta..

Kesäkurpitsaa ja melonia meillä on taimina kasvihuoneessa, josta ne on kai tarkoitus myöhemmin siirtää ulos. Kesäkurpitsaa yritimme kasvattaa toissa kesänä, mutta ehkä ei ollut kovin fiksua kylvää siemeniä suoraan ulos. Muutaman pienen kesäkurpitsan onnistuimme kasvattamaan, mutta ehkä silloin oli intoa enemmän kuin taitoa. Rikkaruohotkin taisivat jäädä silloin kitkemättä.

Nyt kokeilemme porkkanan kasvatusta ulkona. Kasvihuone ei taida olla ihan oikea paikka niille. Myös herneet on jo istutettu kasvihuoneen ulkoseinälle.

Kasvihuonekauden avajaisten kunniaksi kävin pulahtamassa Pikkulammessa, jossa myös sorsaemo hoivaa kymmentä lastaan.

Ei kommentteja: