Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 27. maaliskuuta 2014

Taivaan ja Thaimaan auringon alla

Jormas. Pattayan tai Thaimaan suomalainen -lehden http://thaimaansuomalainen.com/ mukaan Thaimaan suurin suomalaisrakentaja http://www.siamoriental.net/ on Juha Timonen. Kertakaikkisen mukava ja monipuolinen osaaja, jonka tunnemme muutenkin. Hänelle Pattaya Suomi-Seura  ry http://www.pattayasuomiseura.fi/ esittää kunniakonsulin virkaa tai mikä se virallisesti lieneekään.

Juhan mukaan Pattayalla rakennetaan 5-6 vuoden aikana 200 000 uutta asuntoa. Kun jokaisessa asunnossa on keskimäärin vähintään kaksi henkilöä, on kasvu melkoista. Pelkästään tällä uudella väellä asetuttaisiin Suomen toiseksi suurimmaksi kaupungiksi. Vanhan väen kanssa Pattaya/Jomtien on jo nyt miljoonakaupunki. Tässä sykkeessä on mukana Elämän tähden ry http://www.elamantahden.fi/ ja me, Päivis ja minä. Yksityishenkilöinä, mutta myös yhdistysten kautta yhteiskuntavastuuta kantaen.

Venäläisten määrä on täällä huimassa kasvussa, mutta myös Bangkokissa työssä olevat ja siellä asuvat thaimaalaiset ostavat Pattayalta paljon kakkosasuntoja. Samaan tapaan kuin suomalaiset kesämökkejään. Itse veikkaan, että kiinalaisten määrä jatkossa kasvaa myös melkoisesti. Vaurauden Kiinassa lisääntyessä, he haluavat eroon saasteista edes osaksi aikaa. Pattaya/Jomtien on heidän näkökulmasta siihen yksi oiva kohde. Suomalaisten käsitys saasteettomasta ilmanalasta on kyllä toinen. Mutta maassa maan tavalla.

Yksityishenkilöinä yksi elämämme mielenkiintoisimmista projekteistamme on ylipäätään Thaimaa ja asunnon hankkimisineen Pattayan kupeesta Buddhavuoren toiselta puolen Jomtienilta.

Olen silloin tällöin nykyisestä Thaikodistamme sanonut, että se on vaatimaton. Jota se mielestäni onkin. Ja kun olemme Suomessa asuneet pari vuotta matkailuautossa ja sittemmin merikontissa, näen ihmisten katseessa säälinsekaista myötätuntoa. Kokemus tosin voi johtua repaleisesta itsetunnostani.

Mutta sitä vastoin näillä näkymin reippaan vuoden kuluttua valmistuva uusi Thaikotimme Seven Seas on luksusta. Kun sitä esittelen tai siitä kerron, ihmisillä ei ole samaa ilmettä kuin Merikonttikodista kertoessani.
Tässä esittelyvideo kohteesta: http://www.youtube.com/watch?v=YO14Amop76M. Toki täällä olisi ollut valmistakin kotia ja muuta soppea lähtöön jos toiseenkin. Me myös niitä kiertelimme ja toki olisimme itsellemme myös löytäneet sopivan.


SEVEN SEAS
Mutta monista syistä, joista työ ja verottaja eivät ole pienimpiä, ensi vuoden valmistumisajankohta on meille sopiva. Sitä paitsi, kun täältä ostaa siinä vaiheessa, kun ei lapiota vielä ole pistetty edes maahan, saa juuri sen minkä on halunnutkin. Toisaalta myös riskit ovat suurimmat. Että hanke ei koskaan valmistukaan, sillä myös niin sanottuja rakennusten luurankojakin täällä on.

Mutta kukin pelaa lottoa tai muita rahapelejä tavallaan tai on pelaamatta. Valmistumisen jännääminen onkin kuin lottoa pelaisi, sillä Thaikotiamme maksetaan sitä mukaa, kun se valmistuu.
Entäpä, jos se ei koskaan valmistu? Mitä olemme menettäneet? Olemme menettäneet saman kuin olisimme lotonneet 25 eurolla joka viikko 30 vuoden  ajan saamatta mitään. Tai voi sen sanoa toisinkin. Elämämme jokaiselta työssäolopäivältä molemmat euron tai pari per päivä. Tai meidän molempien koko elämän tupakka- ja/tai viinarahat. Takana on joka tapauksessa iso kokemus, jossa riittää leivän lisäksi pureskeltavaa. Mutta suussamme on myös leipää, sillä sitä hanke ei meiltä vie.

Ei kommentteja: