Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 14. joulukuuta 2013

Ostoksilla Pattayalla

päivis: Tänään tuli vähän shoppailtua. Varsinaisesti puutetta oli vain astianpesuaineesta, mutta lopputuloksena kaupoissa kiertelemisestä oli se, että astianpesuaine jäi ostamatta.

Kiinalaisten romukaupaksi kutsumastamme kodintarvikkeiden ostosparatiisista toin mukanani pari astiaa, joiden tarpeesta en ole ihan varma. Pienet, kaksiosaiset lautaset, jotka oli kauniisti koristeltu, maksoivat 20 bahtia kappale. Niihin laitoin kotiin tultuani meille kummallekin lautasen toiseen osaan kolme Marianne-karkkia ja toiseen kolme Fazerin joulukonvehtia. Erinomainen käyttötarkoitus! Ilman tällaisia astioita ei selvästikään voi tulla toimeen.

Kaksi keraamista kuppia ovat myös kauniit. Sehän jo riittää hankinnan perusteluksi.
Kaupankäynti poikkeaa usein suuresti siitä, mihin olemme Suomessa tottuneet.
Omistajaperhe saattaa asua kaupassaan. Merkkinä siitä on ysein sänky ja telkkari
kaupan perällä. Kaikki perheenjäsenet osallistuvat myymälän elämään.
Seuraava liike oli BigC, vaatettajani. Sieltä löytyi taas pari puseroa. Toisen puseron kanssa käytettäväksi löytyi kaupungilta norsukuvioidut paikallisen malliset, löysät housut. Tiedän nyt, mitä puen joulujuhlaan ylleni.

Muutakin tosi tarpeellista tuli hankittua, joten päivä ei mennyt pelastusarmeijalle, kuten sanonta kuuluu.

Tosiasiassa olen aika hyvin päässyt eroon shoppailuvimmasta. Tuntuu, että minulla on kaikkea tarpeellista. Tosin varsinkin kiinalaisten romukauppa on paikka, jossa syntyy poikkeuksetta mielikuva, että jotain puuttuu.

Ei kommentteja: