Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 8. marraskuuta 2013

Tabletti

päivis: Jatkan myöhemmin. Tämä alkoi tabletin kokeiluna. Siis pienen tietokoneen.
Nyt jatkan. Päivä meni lähes yhtäjaksoisesti töiden merkeissä, koska eilisillasta saakka on satanut. Jäi aamulenkkikin väliin. Vasta äsken iltapäivällä sade lakkasi, mutta ennusteiden mukaan jatkuu vielä pari päivää. Saa nähdä.

Aikaa oli myös hieman tutustua tuohon mainitsemaani tablettiin, aitoon kiinalaiseen laitteeseen. Koska siinä on suomenkielinen teksti, käyttäminen on suhteellisen helppoa. Mutta esimerkiksi kuvaa, jonka otin sillä, en ainakaan vielä onnistunut lähettämään tälle läppärille, jolta nyt jatkan kirjoittamista. Joten tämänkertainen blogi on ainakin vielä ilman kuvitusta.

Tuon Eye-On-merkkisen tabletin ostin, koska se hieman antaa laajemmat mahdollisuudet tehdä etätöitä täällä Thaimaassa ja miksei muuallakin. En ole nyt riippuvainen Pattaya Suomi-Seuran langattomasta verkosta, eikä tarvitse kanniskella työtietokonetta, varsin pientä sellaista, minnekään. En sen kanniskelua olekaan harrastanut. Nyt sen sijaan voin esimerkiksi uimarannalla makailla päivänvarjon alla ja lukea netin kautta tietoja, joita tarvitsen työssäni. Ja voin kirjoitella. Ei ihme, että etätyömahdollisuuteni sapettaa joitakin.

Olen kyllä havainnut, että etätöissä työmoraali on jotenkin parempi kuin varsinaisella työpaikalla ollessa. Siellähän voi tuntea aina olevansa töissä, kun vain on. Ihan sama, jutteleeko työkavereiden kanssa tai selailee netistä iltapäivälehtien lööppejä. Töissä olet sen 7 h ja 40 min ja puolen tunnin ruokatauko päälle. Mutta etätöissä työn tekemiseen joutuu suhtautumaan jotenkin vakavammin. Jos vähääkään haahuilee välillä jotain muuta, tiedostaa mielessään, että haahuiltu aika pitää tehdä vastaavasti töitä, jotta työpäivä täyttyisi.

Jos tuo Eye-On pelaa jatkossakin, se oli erinomainen hankinta. Noin 130 eurolla sain tabletin, jossa on kaksi SIM-korttipaikkaa. Toinen korttipaikka on paikallisen mobiililaajakaistan (neljäksi kuukaudeksi nopea liittymä) käytössä ja toisessa on Suomi-puhelimeni SIM-kortti. Vielä pitää hankkia mikrofonilla varustetut kuulokkeet, jotta puhelinta voisi käyttää säällisesti. Sen verran laitteessa on kokoa, etten sitä aio korvalleni puhelun aikana nostella.

Ei kommentteja: