Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 18. marraskuuta 2013

Ohjeet lomailuun thaimaalaisten tapaan

Rannalla on monenlaista voidekauppiasta.
Thaimaalaiset itse harrastavat voiteita,
joilla väitetään olevan valkaiseva vaikutus.
Kukaan ei kai halua näyttää siltä, että
on ollut riisipellolla töissä, vaikka kaikki
maalta kaupunkeihin tulleet, varsinkin
naiset, käyvät säännöllisesti kotipuolessa
avustamassa riisinkorjuussa.
päivis: Yritän yleensä laittaa omaa tekstiäni blogiin, mutta nyt en malttanut olla kopioimatta sivustolla www.minnethaimaassa.com ollutta kymmenen kohdan ohjelmaa. Siinä kerrotaan, miten turisti voi viettää lomaansa kuten thaikut itse kirjoittajan mukaan tekevät. Minulla ei ole mitään thaimaalaisia vastaan, mutta aika osuvasti ja tunnistettavasti heistä on kirjoitettu näin:

"Näin vietät rantalomaa kuin paikallinen:
1. Lähde matkaan suurella ja äänekkäällä seurueella – mieluiten värikkäällä bussilla, jonka kyljet on maalattu täyteen animaatiohahmoja. Soita bussissa täysillä Gangnam Styleä.
2. Ahtaudu kuuden hengen voimin yhteen ainoaan hotellihuoneeseen. Parisänkyyn mahtuu helposti neljä kaverusta. Loput kaksi voivat nukkua sohvalla tai lattialla.
3. Kirmaa rannalle ennen aamukahdeksaa. Voitele ihosi valkoiseksi vahvimmalla mahdollisella aurinkorasvalla, jonka luvataan myös valkaisevan ihoa.
4. Ota valokuvia. Kaikesta ja koko ajan. Jos näet keinun, siinä on PAKKO ottaa kuva. Rannalta ei saa poistua ilman vähintään yhtä hyppykuvaa. Muista oikeaoppinen poseeraus: suu suppuun, silmät lautasiksi ja kaksi sormea pystyyn V-asennossa. Päivitä Facebook-statuksesi vartin välein.
5. Pakene rannalta varjoon viimeistään aamuyhdeksältä. Loppupäivän vältät aurinkoa kuin ruttoa – ethän halua, että ystäväsi pilkkaavat sinua ruskettuneeksi puhveliksi.
6. Syö taukoamatta: kuvattua kalmaria, hedelmiä suolalla ja chilillä, grillattuja katkarapuja, höyrytettyjä simpukoita ja paahtoleivän väliin tungettua jäätelöä. Olutlasiin laitat jäitä.
7. Aurinkoon palaat viideltä iltapäivällä. Ui vaatteet päällä. Pulikoi matalassa rantavedessä traktorin sisäkumin päällä ja ratsasta kiljuen banaaniveneellä. Ei haittaa, vaikka et osaisi uida – läheltä piti hukkumiset ovat vain sanuk sanuk eli hauskaa.
8. Älä edes kuvittele lukevasi kirjaa. Kirjan lukeminen paljastaisi sinut kaikkein varmimmin turistiksi. Aja sen sijaan ystäviesi kanssa ympäriinsä pinkillä tandemilla.
9. Kun ilta laskeutuu, kaiva esiin karaokelaitteet. Laula epävireisiä koillisthaimaalaisia kantri-iskelmiä eli luuk thung -biisejä pitkälle aamuyöhön. Mitä kauheammalta kuulostat, sen enemmän se on sanuk. Samaa mieltä ovat naapurihuoneessa nukkuvat ruotsalaiset eläkeläiset.
10. Seuraavana päivänä poistut rantakohteesta yhtä iloisena ja äänekkäänä pyörremyrskynä kuin saavuitkin. Jos haluat rentoutua hiljaisuudessa, olet tullut väärään paikkaan. Rauhaa voit hakea temppelistä. Tosin sielläkin kuuluu ottaa valokuvia."

Ei kommentteja: