Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 12. lokakuuta 2013

Hautalaa, Soinia ja ja herra Hoota

jormas: Päivi on ehtinyt keskelle Algeriaa: http://www.luomus.fi/info/tracking/index.php/mapper/map/perapi_2013autumn_Paivi. Vaikka Päivi liihottaa Afrikan taivaan alla, niin Jokilaakson joutsenet eivät saa siipiään alle, vaan nököttävät edelleen Jokilampiemme rantatörmillä. Samaa tekee noin kymmenen sorsaa, jotka eivät tosin liene menossakaan kovin kauas edes talveksi. Veikkaan, että lähin ympäri vuoden sulana pysyvä luonnonvesi, on jokemme yläjuoksulla Koskenmäellä alla kymmenen kilometrin päässä. Joten sinne lähtenevät, kun Pikkulampi jäätyy. Nyt on muuten Kanikonttorimme henkilökuntaa tullut harventamaan pihapiiriin ilveksen ja haukkojen lisäksi myös Mikko Repolainen.

Jokunen tovi sitten herra Hoo tuolta Vantaan puolelta, kaupunkilainen siis, ilmoitteli blogissamme, että tulee perheineen uimaan, kun on saatu veden lämpö alle kymmeneen. Nyt on tullut misterille ilmoiteltua lämpötiloja ueammankin kerran tämän foorumin välityksellä ja herraa seurueineen on odotettu lupaustensa mukaisesti toista kuukautta vesi viileänä ja kaffepannu kuumana. Mutta ei kuulu eikä näy. Saattaa olla perheen kakkoshenkilön uimiset samassa kastissa kuin lenkkeilytkin aikanaan. Virtuaalisellaista 50 tuumaisen television ääressä löhösohvalla maaten. Mutta mikä ettei. Kun Elämän tähden ry:llä on virtuaalitoimisto ja siellä toimistopäällikkönä virtuaalihenkilö Soini Strandén, niin siihenhän istuu myös vatsakas, vantaalainen virtuaaliuimari.

Hautala, jota olen joskus äänestänytkin ja tuntenut yli kolmekymmentä vuotta, näki viisaammaksi tai ehkäpä ainoaksi mahdollisuudeksi jättää ministerin pestinsä. Kun minullakin iän myötä tulee näemmä muisti, jos ei huonommaksi, niin entistä valikoivammaksi kuitenkin, niin samaa olen havaitsevani myös Heidissä. Joten ehkä hyvä näin, mutta harmi juttu silti, sillä hän on mukava ihminen ja taitava sekä osaava poliitikko.

Lehdestä luin myös aiheeseen liittyvän, kohua herättäneen teksti- tai muun viestin, jonka mukaan ministeri yrittää saada välejä kuntoon muun muassa kyseisen Greenpeace järjestön kanssa. Tyhmää tai naivia yritystä sanon minä, sillä eihän kyseiselle järjestölle ole mitenkään eduksi saada poliittisten päättäjien kanssa välejä kuntoon. Eduksi on saada mahdollisimman suuri julkisuus, jota on luomassa tällä hetkellä muun muassa Sini Saarela jossakin Venäjän vankilassa.

Ihmetystä herättää myös kaimapoliitikko Soinin elämöinti aiheesta. Hän on sitä mieltä, että Vihreät pitäisi lempata kuutamolle koko hallituksesta. Taidan pian ehdottaa miehelle, että vaihtaisi ainakin sukunimensä, ettei mene minunkin suvun maine tai kunnia. Tai mihin se maine menee. Muuttuu korkeintaan. Kyseinen Soini ei omasssa vallanhalussaan kyennyt itse edes hallitusvastuuseen. Ja hänenkin poliitikkolaumassa on kyllä yhtä jos toista omastakin takaa, josta vastuusta poliitikko Timo on pessyt usein kätensä. Poikkeus tuli nyt James Hirviharmista vai mikä lieni nimeltään mies, joka erotettiin peräti puolueesta. Tosin saattaa olla, että jos päätöstä olisivat olleet tekemässä puoluetta äänestäneet tai edes koko puolue, niin ehkä ei olisi erotettu. Mutta se vallan maku ja halu. Se lienee sama Hautaloilla ja Soineilla.

Ei kommentteja: