Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 2. syyskuuta 2013

Tutkimusasema Duokoti

päivis: Yksi Merikonttikodin ulkonäköä koskeva arvio on, että se muistuttaa tutkimusasemaa. Mielikuvaa tietysti vahvistaa vielä aivan kontien vieressä olevassa sähkötolpassa oleva lautasantenni ja modernin mallinen harava-antenni.

Tutkimusasema ei ole ollenkaan hassumpi vertaus. Asumisen lisäksi tarkoituksemme on testata itse Merikonttikotia ja sen laitteita. Tavallaan siis tutkia.

Monenlaista huomiota onkin jo tullut tehtyä. Esimerkiksi kovalla sateella vesi valuu yhtä korkeaa ikkunaa pitkin kuin konsanaan amerikkalaisissa elokuvissa. Mistähän tuokin mielikuva tulee? Ehkä juuri amerikkalaisista elokuvista. Jorma arvioi, että sateen valuminen viittaa siihen, että kontit ovat himpun verran vinossa. Käytännössä sellaista ei kyllä huomaa.

Suomella muuten on Antarktiksella Aboa-niminen tutkimusasema, jossa päärakennuksen lisäksi on kolme asuinkonttia ja tutkimustilojakin on rakennettu kontteihin. Kuvasta ei pysty päättelemään, ovatko kontit nimenomaan merikontteja.

Tänä aamuna mittari näytti ulkona vain yhtä lämpöastetta. Sisällä Merikonttikodissa oli kuitenkin noin 21 astetta, joten elo on kuin missä tahansa muussa asuintalossa.

Ei kommentteja: