Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Merikonttikodin kaapistot ovat lähikalusteita

päivis: Duokodin ensimmäinen matka toteutuu huomenna. Toistaiseksi säätiedote ennustaa, että iltapäivän puolella sekä Vihdissä että Hyvinkäällä sataa jonkin verran. Se tarkoittaa, että ainakin puolet kontista siirtyy ensimmäisille sijoilleen kuivalla kelillä. Kuljetus vie sen verran monta tuntia, että oletettavasti toinen konttikodin puolikas liikkuu maantiellä sadekelillä. Sittenpähän tulee sekin koettua. Nyt on vain oletusta, että kastunutta konttia pitää ehkä pestä, ja siihenkin on varauduttu, että joistakin aukoista sadevettä saattaa päästä sisäpuolelle.

Keski-Uusimaa-lehti on luvannut seurata merikontin vaiheita ja tänään olimme taas lehdessä esillä. Juttu oli pikkunäppärä, vähän aikaisemman jutun toistoakin siihen tuli, kun toimittaja valitteli kiireitään. Jutun yhteydessä julkaistun ison valokuvan kuvakulma ei minusta oikein anna oikeutta sisätiloille: http://elamantahden.fi/documents/Flash.pdf. Eipä anna Niilo-koirallekaan, joka kuvassa näyttää kovin alistuneelta. Sitähän se ei missään nimessä ole, kuten Jorma esimerkiksi eilisessä blogissa kertoi.

Keittiön kaapistot ovat punaiset, kuten lehden kuvastakin näkyy. Oikein kirkkaan punaiset. Alkuajatus oli, että ovet tehtäisiin modernisti vanerista ja maalattaisiin oranssilla kuultomaalilla. Ajatus vaihtui ja päädyimme hankkimaan Ikean keittiökalusteet. Sekin muuttui matkan varrella, mutta koska meillä oli olemassa Ikeasta pieni mallipala kaapiston ovea, annoimme sen malliksi Kinnusen Ekille, jonka verstaalla kaapistot tehtiin ja maalattiin ainakin melkein samanlaisella punaisella kuin mitä Ikean ovet olisivat olleet.

Ikean vaihtuminen Sipoon Talmassa toimivaan verstaaseen oli ihan hyvä päätös, sillä tutkimus, jossa olemme mukana, kyseli ympäristönäkökulmia. Kaapistot ovat tässä tapauksessa lähikalusteita. Ovien ja laatikostojen vetimet sen sijaan ovat jostain tuntemattomasta paikasta kotoisin. Ostopaikka on Bauhaus. Sekin on meille aika tavalla lähikauppa.

Myös erikoinen ja minusta oikein hauskasti toteutettu kylppärin ovi on samaa kirkasta punaista, joka jatkuu vielä kylppärin allaskaapissakin. Ja taitaa punaista olla peilikaapissakin. Duokodin värimaailma on muuten melko neutraali eli valkoinen suhteellisen tummaa lattiamattoa lukuun ottamatta, joten en usko, että punainen alkaa kovin pian kyllästyttää.

Ei kommentteja: