Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kiitos Farmari-Ykä

Farmari-Ykä maksamassa tilaamaansa konsultaatiota
Ihmisiä on monenlaisia. On tuttuja ja tuntemattomia sekä vieraita ja peräti ventovieraita. On myös kavereita, hyviä sekä huonoja ja ystäviä sekä sydänystäviä ja niin edelleen. Tähän joukkoon, hyviin sellaisiin, mahtuu myös Thaimaassa tutuksi tullut Ykä, joka minulta on saanut nimen Farmari-Ykä. Mäntsälän miehiä, joka osti minulta Pattayalla tai oikeastaan Buddhavuoden toisella puolella Jomtienilla konsultaatioita erilaisiin hänen mieltä askarruttaviin asioihin. Maksuksi sovittiin Ykän ja Mirjan kanalan tuottamat munia. Muna per konsultaatio. Mutta mitä konsultaatioita Ykä sitten osti? Paljonka kello on, mitä maksaa pikkubussikyyti Bangkokiin, paljonko on uima-altaan veden lämpö ja niin edelleen. Tärkeää tietoa, jota ei jaella ilmaiseksi varsinkaan silloin, kun on rahaa parempi maksuväline käytössä.

Eilen ja kertomansa mukaan välillä muulloinkin on Ykä kesäleskenä, joten hän pyysi päivistä ja minua saunomaan. Minä menin, mutta päivis ei, sillä hänelle taisi jäädä epäselväksi pitäisikö saunoa meidän raavaiden miesten kera vai ei. Se taas jäi minulle epäselväksi, että kummin sen olisi pitänyt olla. Niin tai näin, päivis valitsi mieluummin puiden pilkkomisen Jokilaaksossa. Aika kasan hän niitä saikin aikaiseksi.

Koko talo saunoineen ja todella viehättävine pihoineen on Mirjan ja Ykän  käsialaa. Joten mikä oli saunoessa, sillä siitä on jokunen rupeama, kun olen saanut nauttia makoisista löylystä ja tulen ritinästä kunnon puukiukaan arinan päällä. Kun ilma vielä oli täysi kymppi, niin oli kertakaikkisen hienoa istuskella terassilla löylyjen välissä iltapäivän auringossa asussa, joka minulla oli syntyessäni.

Tuumattiin, että elokuun puolenvälin jälkeen saunotaan seuraavan kerran, jolloin joukkoon liittyy Pattaya Suomi-Seuran puheenjohtaja Risto sekä Pohjois-Thaimaan mies Kallu. Kallu kuten Ristokin ovat molemmat antaneet työpanostaan ja osaamistaan myös Merikonttikodin hyväksi. Mutta elokuun saunomisen yksi tarkoitus on tuumata, josko järjestettäisiin Pattayalta retkiä Laosin ja Burman rajalle Kultaiseen kolmioon.

Ei kommentteja: