Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 6. kesäkuuta 2013

Keskarin Cruising

päivis: Taas on se aika vuodesta, kun kaikki Keski-Uudellamaalla ja ehkä vähän kauempanakin asuvat avoautojen omistajat kokoontuvat Hyrylään. Niin mekin, nyt toista kertaa. Tai ei siellä kaikki olleet. Vanha kaverini Riikkakin asuu Keskarin eli Keski-Uusimaa-lehden levikkialueella ja mies harrastaa avoautoja, mutta ei näkynyt Riikkaa.

Avoautoja oli laidasta laitaan. Monet niistä oikein lajinsa klassikkoja. Sitähän meidän Martti ei missään nimessä ole. Eikä ehkä joku pikku-Fiatkaan, mutta tilaa tapahtumassa oli kaikenlaisille autoille, joista katon saa irti tai kääntymään tavalla tai toisella. Kaikkiaan Keskarin parkkipaikalla ja nurmikoilla oli yli 240 avoautoksi luokiteltavaa.
Tämä oli yksi tapahtuman hienoimmista avoautoista, ihan viimeisen päälle
viimeistelty. Niilo ei ihastellut autoa, selvästi se on tuossa keksinyt
jonkun toisen nelijalkaisen, joita paikalla oli kiitettävän paljon.
Olemme asuneet tai asustelleet Tuusulassa nyt noin kaksi vuotta. Ihan selvästi elämä on paljon sosiaalisempaa kuin Helsingin kantakaupungissa. Cruisingin lisäksi olemme jo tänä suvena ennättäneet osallistua siivouspäivään eli silloinkin Keskarin pihamaalla järjestettyyn kirpputoritapahtumaan, kuten myös Hyrylän suvimarkkinoille. Uusia tuttujakin on alkanut tulla, vaikka Cruisingissa tutut olivat lähinnä Jorman vanhoja koulu- tai muita kavereita. Täällä on kuitenkin helpompi tutustua ihmisiin, näin väittäisin.

Puolentoista tunnin näyttelysession jälkeen lähdettiin letkassa ajelemaan kohti Järvenpäätä ja Hyrylään palattiin Tuusulanjärven länsipuolta. Oli hauska ajella ja huiskutella takaisin tien varrella ajokkeja ihmetteleville ihmisille. Harvoin näkee maantiellä jonossa niin paljon puhtaita autoja.

Ei kommentteja: