Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kesän pituus mietityttää

päivis: Mieleen tuli epäilys, että kesä päättyy ennen aikojaan, koska luonto näyttää elävän jo hetkeä, jota tavallisesti elettäisiin joskus juhannuksen tienoilla. En ole epäilykseni kanssa yksin. Radiossa joku totesi, että kesä päättyy aikaisemmin, koska eihän se tosiaan voi kestää loputtomiin. Kukat kukkivat aikansa.

En tiedä, minkä verran nyt ollaan etuajassa, mutta en jaksa muistaa, että sireenit tai lupiinit kukkisivat jo toukokuussa. Sireenejä olen jo nähnyt kukkimassa ja ensimmäiset lupiinit ovat tänään meillä puhjenneet kukkaan. Muualla jo toukokuussa.
Tälle keltaiselle kukkijalle en löytänyt kasvikirjasta nimeä. Se vain
yks'kaks ilmestyi Pikkulammen rantaan suurena ja värikkäänä pöheikkönä.
Myös sorsaäiti tuntuu lykänneen ensimmäisen poikueensa hyvissä ajoin maailmaan. Pikkulammessa on kuusi sorsanpoikasta, jotka ovat jo hyvänkokoisia. Se ennustanee, että vielä ehtii tehdä toisen poikueen, ellei sitten syksykin aikaistu. Pikkuiset ovat jo kökötelleet sorsaemon perässä ruokintalaatikolle opettelemaan lisäravinnon saantia. Ja Niilo vahtii kulkijoita välillä kuin haukka.

Tänään on varmaan ollut alkukesän lämpimin päivä. Sen huomaa muun muassa siitä, että Niilo mielellään hakeutuu varjoon pihassa ja missä sitten kuljemmekaan. Siitä ei olisi Thaimaa-koiraksi. Lämmintä on jo lampien vesikin. Pikkulammessakin mittari näytti päivällä 20 astetta. Tosin vesi ei tuntunut niin lämpimältä, vaikka uimiseen on täällä totuteltu nyt jo lähes kuukauden ajan. Olisimmekohan aloittaneet alle 10 asteesta.

Ei kommentteja: