Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Hiihtäjä Heikkinen ja Asuntomessut

päivis: Jorma kirjoitti eilisiltaisista Senkkerin asfalttipirskeistä. Siellä oli lisäksemme muitakin Asuntomessuille menijöitä. Hiihtäjä Matti Heikkinen ei kuitenkaan ollut paikalla messujen takia, vaan näköjään siksi, että yksi juhlakaluista, Graniittirakennus Kallio ehkä, on Heikkisen sponsori. Hiihtäjä oli siis paikalla lähinnä työtehtävissä. Kiittelemässä tuesta ja kertomassa suunnitelmistaan talviolympialaisissa. Aikoo kuulemma menestyä.

Heikkisen yhteyden messuihin muistin, sillä olen lukenut messublogeja, joista yhtä Heikkinen kirjoittaa. Eilisillan juontaja, Heidi Suomi, taisi esitellä Heikkisen vantaalaiseksi, mutta kotikunta siis muuttunee ensi vuonna, jolloin Heikkisen perheen omakotitalo valmistuu Jyväskylän Äijälänrannan messualueelle.

Oma messukotimme herättää yhä enemmän kiinnostusta. Tänään soitteli Seura-lehti ja vähän ajan päästä Kaunis-Koti-lehti. Nähtäväksi jää, saako kumpikaan aikataulut täsmäämään, sillä olemme viemässä Duokodin Hyvinkäälle vasta messujen avaamista edeltävällä viikolla.

Vähän harmittaa, että Duokodin vaiheita ei ole tullut dokumentoitua tarkemmin. Tosin Samarian hallilla oli tarkoitus pitää kirjaa valmistumisen edistymisestä. Me olemme kirjoitelleet aiheesta lähinnä fiilistelymielessä ja välillä on tietysti tullut tännekin kirjattua joitakin merkittäviä tapahtumia. Niitä onkin reilun vuoden varrelle mahtunut runsain määrin. Aukkojen leikkaaminen taisi tapahtua jo yli vuosi sitten. Eristeiden kiinnittäminen on myös ollut iso juttu, kun eristettä on katon ja seinien lisäksi pitänyt laittaa vielä kontin lattian alapuolelle.

Nyt tuntuu kuitenkin, että ollaan jo voiton puolella. Näin tietysti pitää ollakin, kun aikaa rakentamiseen ei enää ole liiemmälti. Kirkkaanpunaisten keittiökalusteiden näkeminen jotenkin vahvisti uskoa siihen, että koti tästä tulee ja ihan kiva kaiken lisäksi. Vaikka neliöitä on vain noin 50, tuntuu välillä, että emme edes keksi niille kaikille käyttöä. Lopullinen sisustaminen jää onneksi elokuulle, jolloin Duokoti on päässyt sijoilleen Jokilaaksoon. Jää aikaa tuumata.

Ei kommentteja: