Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Eläkeläispirskeet osa 2

Pirskeissä oli väkeä vauvasta Jaju-vaariin ja Niilo koiraan
jormas: Eilen oli tosiaan pirskeet, joihin oli kutsuttu myös asiakkaita. Jengiä taisi olla viitisenkymmentä. Hyvä niin, sillä asunnottomuuden parissa työtä tekevien todellinen työnantaja on kadun kansa. Ehkä kristillistä työtä tekevillä tulisi johtotähtenä olla kuitenkin Taivaan Isä. Sitten edellä mainittu kadun kansa ja vasta sitten oma, maallinen esimies. Sitä tietenkään ei suopein silmin aina pomo katso, mutta enää (tai tällä hetkellä) sen ei ole minulle väliäkään.

Mutta mitä sanoi Jyväskylän Katulähetyksessä toiminnanjohtajana ollessani entisajan valvojaksi palkattu, Jumalalta mielestään kutsun tehtävään saanut, viimeistään koeajan päätyttyä, kun hän aloitti todellisen raamatulla päähän muksimisen? "Että suksi Soini kuuseen tai jonnekin, minä olen saanut Isältä kutsun saarnata, joten siivotkoon muut ja tehköön muut myös kaikki tehtävään kuuluvat ruumilliset työt. Sillä minä saarnaan, koska sielujen pelastus on kaiken a ja o." Näin saattaa ollakin, mutta se ei aina mennyt yksiin, joten sanomista tuli ja välillä puhuttiin oikein ISOILLA kirjaimilla.

Kesä on koska tahansa viimeistään 3-4 tunnin päässä,
kun ottaa tarvittaessa alleen Finnairin puhalluslampun
Mutta  olihan siinä ytyä myös silloin, kun olimme puhtaita sekä aatteellisia Sininauhassakin ja tunnustimme väriä aidosti. Jos Sininauhassa halusi yhtään merkittävämpään tehtävään, niin oli tunnustettava väriä sekä sen lisäksi pidättäydyttävä alkoholista tyystin myös vapaa-ajalla. Aikoinaan Sininauhaliiton toiminnanjohtaja Niemelä esimerkiksi sanoi julkisesti monet kerrat, että hän pidättäytyy alkoholista työtehtävän ja työnantajan vuoksi. Se oli hienoa ja linjakasta aikaa.

Vaan miten lienee nyt? Moni on minulta kysynyt, että minne on kadonnut Sininauhan tilaisuuksista hengellisyys. Pohtimisen arvoinen asia, sillä jos ei sikariporras tunnusta väriä, niin miksi sitä tunnustaisivat muut työntekijät? Tai mistä etsivät asiakkaat hengellistä apua ja keskustelukumppania, jos niitä ei löydy kristilliseltä päihdehuollon toimijalta?

Sininauhasäätiössäkin oli tilanteíta, jossa asiakkaat ottivat vastaan työntekijän julistukset, mutta työtovereilta paloivat välillä käämit. Lienee tuttua myös Sininauhaliiton puolella. Paitsi, että siellä eivät läheskään kaikki työntekijät juuri kohtaa päihdeongelmaisia tai kadun kansaa ainakaan työssä ollessaan.

Joku päivä sitten haastoin Sininauhassa merkittävässä asemassa olevaa luottamushenkilöä asiaa kysyäkseni. Olo haastetulla oli kiusaantunut ja ainut vastaus oli, että ei ole ollut kunnollisia kristittyjä hakijoita. Mielenkiintoista, jota pohdin silloin ja nyt. Että mitkähän mahtoivat olla opetuslasten muodolliset pätevyydet?

1 kommentti:

Ramiiro kirjoitti...

Kuten maallisetkin firmat ja jopa perheet, ovat johtajansa "näköisiä", niin on myös kristillisten seurakuntien, järjestöjen ja yhdistysten laita. Bossethan ne valitsevat alaisensa oman "makunsa" mukaiseksi. Perheissä tuppaa perheen pää olemaan se, joka vaikuttaa, millainen perhe on.

Monet kristilliset järjestöt ovat ensin alkuun olleet Hengessä hyvinkin palavia Herran työssä, mutta ajan myötä Hengen palo on sammunut pikku hiljaa ja kristillisyys haalistunut ja lopulta on tapahtunut luopumus. Jäljelle on jäänyt vain kristillinen kaapu, josta hyvänä esimerkkinä on kansankirkkomme. Ne ovat niitä "valkeiksi kalkittuja hautoja, jotka sisältä ovat haisevia, mätäneviä luita", kuten Sanassa asia ilmaistaan.

Elämme Jomppe Raamatullisesti ns. pakanain ajan lopun aikaa, jolloin tapahtuu luopumus. Kaikki kristillisyys on pahasta lopun ajan yhteiskunnassa ja lopulta myös nimikristillisyyskin kuolee antikristuksen toimesta. Kirkon kuin Sininauhankaan maallistuminen ei ole mikään ihme, eikä kumma. Surullistahan se on, mutta ei mikään ylläri.

On valitettavaa, ettei "väriä" enään tunnusteta ja pidetä lippua ylhäällä, kun RAY ei siitä tykkää kuin muutkaan yhteiskunnan instanssit. Enään ei rukoilla Jumalan johdatusta ja apua työlle, eikä muutenkaan kysellä Herran mielipiteitä asioihin, kun ei yksinkertaisesti luoteta, että Herra pitää omistaan huolen. Nyt haetaan vain joka asiaan rahnaa RAYlta.., onkireissuprojekteja myöten ja sieltähän tulee. Ainakin vielä.

Suomen kristillisessä kentässä lienee esimerkillisin Jumalan työn tekijä One Way Mission. Sen nettisivujenkin etukannesta heti näkee, kenen joukoissa seistään ja kuka on ko järjestön HERRA. Samaa ei voi sanoa meidän kuin KANinkaan nettisivujen etukannesta, eikä Sininauhankaan. Vielä vähemmän Sininauha-Asuntojen etusivusta. Meitin puljun etusivulla killistelee pieni tytön tyllerö, jota kuvaa olen koittanut kuvitella päihdetyötä tekevän järjestön "uudistuneeksi ilmeeksi" ja miten hitossa se kuvaa meidän työtä!? Mielikuvitukseni ei vain ota riittääkseen.., mut kaiketi oon jo siksi kalkkeutunut visionääri, joten jatkan visiointiani.., vissiin hautaan saakka. Mutta, sen sanon, kuka uusi ihminen ikinä tuleekaan meitin sivun etukantta tsiikaan, niin ei se etusivun vilkaisulla usko päihdetyöstä olevan kyse, vaan lähinnä lapsityöstä, jota meillä nyt ei kuitenkaan tehdä.
Kritisoitavaa riittää siis puljussa kuin puljussa, vaikka meillä kyllä vielä avoimesti muuten liputetaan Jeesukselle. Onneksi.

Yläkuvassa näkyykin päässeen meitsin reppu kuvaan mukaan. Noh, se onkin kieltämättä kaikkein valokuvauksellisin.

Kivat bileet muuten oli ja kiva tavata sinut ja Päivis pitkästä aikaa. Siunausta.