Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 14. toukokuuta 2013

Tulee kesä, Asuntomessut ja Duokoti

päivis: Ainakin kolmea asiaa kannattaa nyt odottaa. Tai kesää ei oikeastaan viitsisi odottaa, sillä kevättäkin voisi viettää vaikka kuinka pitkään. Kesällä maisema ei muutu läheskään samalla tavalla kuin keväällä. Nytkin muutamassa päivässä paljaat lehtipuut saivat vihreän värin ja sen myötä koko tienoo vaihtoi väriä. Maistoin tänään koivunlehteä. C-vitamiinimäärä oli varmaan ihan kiitettävä. Lehti ei vain ole kovin maukas, joten ei niitä montaa viitsi kerralla syödä. Joskus kyllä keksin laittaa tuoreita lehtiä ruoan sekaan.
Nyt on valkovuokkojen aika. Vähintään yhtä mieluisa kevään
tunnusmerkki on tuomen tuoksu. Se tulee odottamattakin.
Asuntomessut on seuraava asia, jota odotellaan. Ehkä kohta on alettava pitää peukkuja pystyssä, että kaikki on messuihin mennessä valmista. Toivossa eletään. Moni asia on vielä ratkaisematta. Esimerkiksi messujen aikaista sisustusta ei ole vielä lyöty lukkoon. Olen puhunut viitteellisestä sisustuksesta, mikä voi silloin tarkoittaa mitä vaan. Minusta riittää, jos messuvieraat saavat jonkinlaisen käsityksen, että Duokoti voi kätkeä seiniensä sisälle kaiken sen, mitä muissakin kodeissa on. Paitsi sauna sieltä tietysti puuttuu.

Voi olla, että Asuntomessujen aika heinäkuun puolivälistä elokuun 11. päivään voi tuntua pieneltä ikuisuudelta, kun Duokodin siirto Jokilaaksoon alkaa poltella mieltä. Sitä se tekee kyllä jo nyt. Välillä on pihassa isketty keppejä maahan ja on yritetty miettiä, mikä olisi rakennuksen oikea suunta esimerkiksi ikkunoista avautuvia maisemia ajatellen. Edelleen joudumme muuten vastailemaan kysymykseen, että "tuleeko siihen konttikotiin ikkunoita".

Duokodin pitkät seinät maalataan uudelleen, sillä paikkamaalaus on tehnyt seinistä laikukkaat. Käytetty sininen ei ole ihan merikontin sininen. Päätyovia ei ole tarvinnut paikkailla ja ne saavatkin jäädä kaikkine kyltteineen, koodeineen ja lukituksineen alkuperäisiksi. Tarkoitus on, että merikonttikoti saa näyttää kontilta. Sisäpuoleltahan se on kuten mikä tahansa rakennus, kontin metalliseiniä ei mihinkään kohtaan ole voitu jättää näkyviin.

Ei kommentteja: