Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Pihatalkoot

päivis: Tänään pihaan tulevan tien varressa oleva puukasa hupeni ainakin puoleen entisestään. Tien poskeen on jäänyt joltain aikaisemmalta harvennushakkuulta puita, joita joskus yritimme kaksistaan pilkkoa polttipuiksi, mutta urakka jäi silloin kesken. Sattuneesta syystä.

Tähän perustettiin polttopuita varten kasa, josta ehkä
myöhemmin pilkotaan klapeja konekäyttöisesti.
Tänään Timo, Toni ja Liisa tulivat talkoisiin ja kasa siirtyi suurelta osin toiseen paikkaan sopivan mittaisiksi pilkottuina puina. Myös Jorma osallistui puusouviin.


Kasvihuoneen ympäristöön on kasvanut vauhdilla sekalaista kasvillisuutta,
joka kaipasi niittämistä. Kasvutilaa saivat perunat ja marjapensaat.

Harrastajametsurit saivat lisäksi vapaat kädet käydä puistikon kimppuun, jossa kasvavat puut hieman häiritsevät näkymää Jokilammelle. Puuta kaatui sinne tänne. Ei kuulemma ollut niin helppoa kuin telkkarissa. Siellähän kaikki on Strömsötä ja elävä elämä on jotain muuta. Ehkä nekin puut jossain vaiheessa saamme kasaan, josta aikanaan pilkotaan polttopuita Duokodin takassa poltettaviksi.

Pihaa on muokattu sen verran, ettei sen kunnossapito stressaa liiaksi. Nurmikkoa on niin vähän, että sen kohtuudella leikkaa. Pikkulammen puoleisen pihan lisäksi Jokilammille johtava tie on nurmikkoa. Nurmen siementähän pihaan tai tielle ei ole koskaan kylvetty, mutta näköjään nurmikon perustaminen onnistuu myös ahkeralla leikkaamiselle.

Ei kommentteja: