Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 18. toukokuuta 2013

Jokilaakson Kanikonttori

päivis: Kotiin palattessa melkein kolme viikkoa sitten oli pieni huoli, ovatko kanit enää Jokilaaksossa vai onko kettu, supi tai muu peto vienyt ne tai ovat muuten vain ottaneet jalat alleen. Nehän ovat vapaita kaneja.

Vähitelleen kaneja ilmestyi pihaan. Alkuun kaksi ja sitten kolmas. Ne kaikki ovat olleet ruskeita kaneja. Harmittelimme Harmikseksi-kutsumamme harmaan kanin puuttumista, kunnes sekin ilmaantui maisemiin. Vähitelleen se on lisännyt käyntejään pihapiirissä, mutta selvästikään se ei kuulu kolmen kanin porukkaan, joka usein liikkuu yhdessä.

Kanit ovat houkuttaneet pihaan myös jäniksen, joka on käynyt tähyilemässä ehkä puolisoa tai lyhyempiaikaista seuraa itselleen. Kadoksiin joutunut Ykkönenhän näkyi vuosi sitten kesällä viihtyvän hämmästyttävän hyvin jäniksen kanssa.
Jostain syystä kanit makailevat mielellään soratiellä. Tässä
yhden Ruskiksen lepohetki Jokilaakson pihamaalla.
Kaneilla on varmaan pesimispuuhat mielessä. Yhtenä päivänä yllätin yhden niistä suu täynnä heinää. Se oli ilmeisesti käynyt hamuamasta suunsa täyteen heinäpaalin heinää ja jähmettyi paikalleen, kun kuljin aivan sen vierestä.

Kanien lisäksi täällä on taas entiseen malliin monia lintuja. Uusin tulokas, tosin ei aivan meidän tiluksillamme, on fasaani. Mielestäni on kuitenkin vain ajan kysymys, milloin se tai ne keksivät tulla sillan yli tänne Jokilaakson puolelle. Pari joutsenta on viettänyt aikaa Jokilammella, mutta tuskin ne nytkään pesivät siellä. Katoavat varmaan muihin maisemiin, kuten vuosi sitten.

Ei kommentteja: