Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 2. toukokuuta 2013

Jet lag ei tullutkaan

päivis: Olen yleensä sopeutunut Thaimaahan mennessä paikalliseen aikaan ilman ongelmia, vaikka usein kuulee, että juuri itään mennessä aikaeron aiheuttamat oireet ovat hankalimmat. Aika usein tosin lennot ovat perillä paikallisen iltapäivän aikaan, joten lennosta ja ehkä siitä aikaerostakin nuutuneena ei tarvitse kovin pitkään odotella, että on ilta ja pääsee nukkumaan. Yleensä tunnen jet lagin vaikutukset kotiin palattua ja tokkurainen olo saattaa kestää viikonkin. Mutta jostain syystä nyt on toisin.

Yhtenä syynä Suomen aikaan sopeutumiseen arvelisin kevään valoa. Maanantaina aamulla tullessa oli jo valoisaa ja valoa riitti pitkälle iltaan saakka. Useimmiten palaamme kotiin silloin, kun päivä on vielä lyhyt ja pimeää on aamuin illoin. Ehkä se siis on syy vaikeaan sopeutumiseen. Toisaalta koko asia on tainnut saada turhan suuren huomion. Mistään sairaudesta siinä ei ole sentään kyse, vaikka siihen jopa ehdotellaan lääkehoitoakin. Tietysti, jos jostain syystä joutuu lehtelemään edestakaisin ja on pakko sopeutua uuteen aikaan vähän väliä, tilanne voi olla hankala. Myönnän.

Yhden jet lag -oireen kyllä allekirjoitan. Sen nimittäin väitetään vaikuttavan myös muistiin. Huomaan, että saatan nyt unohtaa normaalia helpommin, mitä olen tekemässä. Tänään etsin kauppaostoksia, jotka luulin laittaneeni jääkaappiin. Muistin tehneeni niin lähes varmasti. Kun ne eivät olleet matkakodin jääkaapissa, muutin muistamistani ja uskoin niiden löytyvän sosiaalikontin jääkaapista. Mutta kun eivät olleet sielläkään, piti nollata kaikki muistikuvat. Kauppakassi löytyi lopulta matkakodin sohvalta.

Ei kommentteja: