Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 30. huhtikuuta 2013

Yrjölän puuron paluu

päivis: Niilo-koira on taas meillä ja se tarkoittaa tietysti myös Yrjölän puuron keittelyä. Laiskuus meinasi tosin iskeä ja ajattelin ensin selvitä helpommalla ja tarjota Niilolle tuttua kuivamuonaa. Mutta onneksi tsemppasin. On ilo katsoa, kun koira syö ruokahalulla. Jorman mielestä tosin annos oli liian pieni ja ahnaan syönnin syy yksinkeraisesti nälkä.

Niilo tarkoittaa myös säännöllisiä lenkkejä. Kuntopolullekin olisi voinut mennä, mutta kiersin äsken hevoshaan lenkin, jonne Jorma talvella hukkasi pienen työkalun mönkijällä - tai moottorikelkalla - ajellessaan. Mutta se oli kylla niin kuin olisi etsinyt neulaa heinäsuovasta.

Hän on täällä tänään: osaomistuskoira Niilo.
Pelkäsin, että Niilo on unohtanut meidät kahden kuukauden poissaolomme aikana. Mutta pelko oli turha. Tuttu pomppiminen alkoi heti kuin hain Niilon. Kun lähestyimme Myllykylää, koira oli yhtä tarkkaavainen kuin muulloinkin ja Soiniityntiellä oli jo täysi tohina päällä. Niilo tuntui muistavan myös kanit, mutta jonnekin ne ovat kaikonneet. Näyttää siltä, että pihassa asustelee tätä nykyä vain yksi kani. Ja harmikseni se ei ole Harmis eli poikkeuksellisen harmaa kani, joka syntyi joskus viime vuoden kesällä. Mitä lie sille on tapahtunut tai minne se on mennyt? Vapaan kanin elämä on vaaroja, mutta myös mahdollisuuksia täynnä. Saa siis nähdä, onko Kanilandia kohta katoavaa kansanperinnettä vai putkahtaako jostain taas lisää kaneja. Pari luulen eilen nähneeni Rabbitislandia rajaavan puron toisella puolella.

Melkoinen lintujen laulukuoro täällä on entiseen tapaan ja eilen aamulla näin myös hirven aivan tuossa pienen matkan päässä. Se tuijotti minua ja kun lähdin kävelemään sitä kohti, se käänsi minulle selkänsä ja häipyi metsään. Ilahduin hirvestä, sillä edellisestä hirvitapaamisesta on vierähtänyt jo melkein kaksi vuotta. Jokilammella oli myös ainakin yksi joutsenpariskunta. Pikkulammella, josta viimeiset jään rippeet katosivat eilisillan sateen ansiosta, tulevaisuutta suunnittelee myös kaksi sorsanuorukaista. Morsiamia ei ole näkynyt.

Ei kommentteja: