Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Sähköpostin tuomaa

päivis: Muistan miten työpaikallani kävi jokunen vuosi sitten hirveä älämölö siitä, kun jotkut työntekijät kokivat lähestulkoon ahdistavaksi sen, että tietyt sähköpostit päätyivät jokaisen tietokoneelle, vaikka joukossa oli asioita, jotka eivät koskettaneet ko. henkilöitä. Pidin möykkää lähinnä huvittavana, sillä turhiksi koetut sähköpostit voi helposti deletoida ja kun tyhjentää vielä Poistetut-laatikonkin, niin ikävät sähköpostit ovat pois silmistä ja pois mielestä.

Olen edelleen silloisen mielipiteeni takana, vaikka omiin sähköpostiosoitteisiini tuleekin melkoinen määrä ihan turhaa ja välillä käsittämätöntäkin tavaraa. Välillä jotkut työsähköpostit tai varsin asiallisetkin sähköpostit päätyvät suoraan roskapoisteihin, joten sekin laatikko on käytävä aina läpi, jotta tärkeitä sähköposteja ei joutuisi hukkaan.

Mutta auta armias niitä typeriä sähköposteja. Eniten tulee lainatarjouksia. Tai vipeistä lähinnä on kyse. Kukaan ei oikeasti tarjoudu lainaamaan kovin suurta summaa rahaa. Tarjoukset ryhtyä avioliiton ulkopuolisiin suhteisiin ovat kaikkein vastamielisimpiä. Huvittavia puolestaan lupaukset nopeasta laihtumisesta. Tai ihmettelyt, miksi en ole jo käynyt hakemassa ilmaiseksi luvattua puhelinta. Tai kun sähköpostin lähettäjä lupaa, että olen yksi kolmesta, jotka ovat jo voittaneet jotain kivaa. Niiden kahden muun nimet tietysti julkistetaan siinä samalla ja nimet ovat välillä mitä sattuu.

Jos olisin lehtimyyjä, olisin varmasti tosi harmissani, että työni valuu hukkaan niin kuin vesi hanhen selästä. Lehtitarjoukset päätyvät lähes poikkeuksetta roskaposteihin ja osa niistä typerimmistä suoraan Saapuneet-kansioon. En tunne logiikkaa, miksi on näin. Onneksi en ole lehtimyyjä.

Ei kommentteja: