Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Hua Hin on hienompi kuin Pattaya

päivis: Tämänpäiväisen perusteella en silti osaa vielä ottaa kantaa, kumpi on viihtyisämpi. Pattayan iloiseen sekamelskaan on jo niin tottunut, että silmiin pistää heti, jos jossain muualla Thaimaassa on asiat ikään kuin hoidettu paremmin. Ehkä kuninkaan kesäpalatsin sijainti jossain päin Hua Hinia vaikuttaa siihen, että täällä ulkoiseen ilmeeseen kiinnitetään paremmin huomiota.

Pattayalta Hua Hiniin voi kai matkustaa useammallakin tavalla. Joskus se on onnistunut jopa veneellä yli Siamin lahden. Kaupungithan ovat lähes vastarannalla toisiinsa nähden. Nyt reittiliikennettä ei tietääkseni ole. Me valitsimme Jomtienilta lähtevän lentokenttäbussin, jonka kentällä parin tunnin odottelun jälkeen vaihdoimme Hua Hiniin menevään bussiin. Sama firma on liikennöinyt kentältä Hua Hininkin suuntaan marraskuusta lähtien. Bussit ovat mukavia ja jalkatilaa on hyvin. Sitä osaa arvostaa varsinkin, jos jatkaa jompaan kumpaan suuntaan pitkän lentomatkan jälkeen.

Bangkok on vähän samanlainen sekamelska kuin on Pattayakin, mutta sen
kansainväliseltä lentokentältä voi löytää tällaisenkin puutarhauidyllin.
Jomtienin ja kentän välin bussi selvittää alle kahdessa tunnissa, Hua Hiniin matka kentältä kestää kolmisen tuntia. Jomtienin lippu maksaa 134 bahtia ja Hua Hinin 305 bahtia.

Jomtienilta kentälle matkustimme aamulla aivan tuliterällä bussilla. Istuimme kuskin takana ja Jorma huomasi, että mittarissa oli vain noin 5000 ajokilometriä. Ehkä siitä syystä bussi-isäntä vahti matkustajia erityisellä tarkkuudella ja ensin vilkaisi meitä tuimasti, kun innostuimme puhumaan turhan kovaäänisesti. Hetken päästä joku thaikku puolestaan kailotti puhelimeen tai vieruskaverilleen liian suureen ääneen ja niinpä hänetkin bussi-isäntä laittoi ruotuun. Jäin vain miettimään, eikö siinä tilanteessa tapahtunut thaimaalaisten kovasti pelkäämä kasvojen menetys. Thaikuthan kuulemma välttävät kaikin tavoin toistensa loukkaamista. Loukkaus kai on, jos aikuista pannaan ojennukseen.

Varsinkin highseasonin aikaan lentokenttäbussit saattavat olla täynnä. Siksi ostimme Hua Hinin liput etukäteen netistä ja Jomtienilta jo muutamaa päivää ennen matkaa. Hua Hinin bussi ei kuitenkaan ollut täynnä, mutta saimmepa haluamamme istumapaikat, kun liput hankittiin bussifirman nettisivuilta.

Taksit täällä ovat erilaisia kuin Pattayan ja Jomtienin suunnalla. Tai en ainakaan onnistunut näkemään yhtään tavallista lavataksia. Eräänlaisia lavatakseja on täälläkin, mutta ne muistuttavat ehkä enemmänkin tuk-tukeja. Emme kuitenkaan testanneet julkista liikennettä, vaan teimme reippaan alkuiltakävelyn, kun olimme saaneet päähämme, että haluamme tiettyyn hotelliin, jonka bongasimme netistä. Reilun kahden kilometrin kävely kannatti: hotellissa oli vapaata tilaa ja miellyttävä, joskis kalliin puoleinen huone on käytössämme ainakin torstaihin asti.

Ei kommentteja: