Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 15. helmikuuta 2013

Merikonttikodista juttua Iltalehden verkkolehdessä

päivis: Yllättävästi Keski-Uusimaan juttu on poikinut lisää julkisuutta Merikonttikoti-hankkeelle. Eilinen Jormalle tehty puhelinhaastattelu päätyi tänään jutuksi Iltalehden verkkolehteen, kuvien kanssa. Juttu löytyy tämän linkin takaa: http://www.iltalehti.fi/asuminen/2013021516676100_an.shtml.

Konttikerrostalo voidaan koristella näinkin.
Kuva on Amsterdamista reilun vuoden takaa.
On mukava huomata, että asiallamme on myös yleistä mielenkiintoa. Joku oli jo kysellyt konttikodin työpiirustuksiakin. Iltalehden toimittaja toivoi myös, että oltaisiin yhteydessä, kun aiheesta on uutta kerrottavaa. Naureskeltiin, että meillä tosiaan on konttikodin osalta aina jotain ennen kertomatonta rakentamisen edetessä ja kotien viimein valmistuttua. On nähty niitäkin iltapäivä- ja naistenlehtien kestojuttuja, joissa koskaan ei ole mitään uutta. Toistetaan vain tarinaa, josta on luettu jo moneen kertaan ennenkin.

Joidenkin asioiden suhteen alkaa olla kiire, että ennätetään päättää ennen kuin häivytään Aasian suuntaan. Duokodin lattiamateriaali on päättämättä. Joku käsitys siitä on, mutta ei ole käyty katsomassa missään tarjolla olevia vaihtoehtoja. Ei sen jälkeen, kun päätettiin, ettei laitetakaan laminaattia, vaan muovimatto. Myös muun muassa keittiökaappien väri, vetimet ja työtason materiaali on valitsematta. Se tehtiin kertaalleen Ikeassa, mutta kun Ikea ei lähtenytkään sisustamaan Duokotia Asuntomessuille, luovuttiin koko Ikea-ideasta. Varmaan on paljon sellaista sälää, jonka joku muu päättää puolestamme, mutta siihen on tyytyminen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on todella hieno ja mielenkiintoinen hanke. Asuin reilun vuoden kontissa ollessani rauhanturvajoukoissa ja mielenkiintoni kyseistä asumismuotoa kohtaan kasvoi. Ulkomailta löytyy erilaisia esimerkkejä siitä, kuinka konteista saadaan todella viihtyisiä.

Suomessa konttiasuminen nähdään jostakin syystä ihmisarvoa alentavana. Itse haluan kohtuuhintaisen asunnon, jotta rahaa jää myös muuhun elämiseen. Moni sinkku tai dinkku asuisi todennäköisesti mielummin omassa kontissa omalla tontilla kuin vastaavan kokoisessa kerrostaloasunnossa. Konttien ympärille voisi rakentaa jopa kokonaisia asuinalueita, joissa esim. 1200m2 tontti jaettaisiin neljään 300m2 tonttiin. Olisi oma asunto ja pieni piha! Lisää visioitaessa kunta voisi tarjota tontteja konttiasumista varten. Näissä olisi valmiina perustat eli jokin kivijalka, vesi- ja sähköliittymä. Tuot oman kontin mukanasi, liität sen verkkoon ja asetut aloilleen. Lähtiessä otat oman kontin mukaan, jos niin haluat!

Toivottavasti tästä saadaan pysyvä mahdollisuus tai muussa tapauksessa itse ostan asuntovaunun ja muutan sen kanssa parkkihalliin asumaan :)