Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Vapaa-ajattelijat täyttivät maljani

jormas: Olisi syytä ajattelemisen lisäksi myös kirjoittaa positiivisesti ja positiivista asioista, sillä jatkuva purnaaminen ja marina saattaa myrkyttää omankin mielen.

Tänään kuitenkin tuli mittani täyteen Vapaa-ajattelijoiden ymmärtämistä. He ovat elämöineet oman asiansa puolesta vaatimalla koulujen uskonnonopetusta pois, varusmiesten jumalanpalveluksia vapaa-ajalle, jopa suvivirren poistaminen koulujen kevätjuhlista on kuulunut kyseisen porukan vaateisiin. Ja tämän kaiken ja paljon muuta olen sietänyt.

Silmiini sattunut uusi vaade tulee Helsingistä, joka sai alkoholittoman maljani läikkymään yli. Vapaa-ajattelijat ovat nyt ottaneet hampaisiinsa Helsingin kaupungin käytännön, jossa se tarjoaa apuaan seurakunnan kappelissa. Minun pirtaani ei kerta kaikkiaan mahdu, kuinka joku pieni poppoo saa äänensä kuuluville näinkin voimakkaasti.

Mitä ihmeen tasa-arvoa on se, että jengi, jota ei uskonto kiinnostaa, katsoo oikeudekseen yrittää viedä muiltakin oikeuden kaupungin palveluihin nimenomaan seurakunnan tiloissa? Kas kun eivät vaadi, että niin sanotussa Hurstin joulujuhlassa tai saman miehen Hakaniementorin itsenäisyyspäivän karkeloissa ei saa laittaa liittimiä yhteen ja kiittää Taivaan Isää saati laulaa vaikkapa Enkeli taivaan lausui näin ja niin edelleen....
Ei kai vaan Alpeilla ole joulukirkon edessa Vapaa-ajattelijoiden hevosia?
Minulla on ollut mielestäni suuri ja suopea sydän ylipäätään toisinajattelijoita kohtaan niin kauan, kun he eivät ole nähneet tarpeelliseksi muuttaa niitä tapoja, joihin minulla on ollut mieltymys ja mahdollisuus. Yksi niistä on ollut suvivirsi, toinen häät ja ristiäiset papin edessä, yksi hautuumailla kävely, yksi kirkoissa ja kappeleissa käynnit ja tilaisuudet sekä monet, monet muut.
Ymmärrykseni on mennyt niinkin pitkälle, että olen ilomielin maksanut kirkollisveroni, vaikka niitä käytetään siihenkin, että kirkkoon kuulumaton laitetaan multiin samalla hinnalla kuin minutkin, vaikka hän ei ole siitä lystistä eläissään maksanutkaan. Koen siis ojentaneeni käden uskonnottomille ja palkkioksi siitä he katsovat, että ei ole oikein, jos kaupungin työntekijä tapaa minua virkansa puolesta vaikka Narinkkatorin laidalla olevassa kappelissa. Kun Vapaa-ajattelijat sanovat, että neutraali tila on parempi, niin onhan se aika röyhkeää iholle tulemista, sillä mistä he voivat tietää, mikä on minulle parempi ja mikä ei?


Ei kommentteja: