Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 20. joulukuuta 2012

Koiran elämää

päivis: Jormalle tulee usein erilaisia Thaimaassa elämistä ja olemista koskevia kyselyjä. Yksi sellainen koski kahden pienen, mutta aikuisen koiran ottamista mukaan ehkä noin puolen vuoden mittaiselle reissulle. Nyt koiraperhe on päättänyt, että karvakuonot jäävät Suomeen, jossa niille on tiedossa hyvä sijaiskoti.

Thaimaan alkuperäiskoirat ovat sopeutuneet
sikäläiseen ilmastoon ja elämänmenoon.
Koirien jättäminen kotimaahan on varmasti viisas ratkaisu. Minäkään en voisi kuvitella, että Niilo lennätettäisiin niinkin kauas. Ihmisillä tosin on erilaisia kokemuksia lemmikkien lentomatkoista, hyviä, huonoja ja todella huonoja. En haluaisi edes kokeilla, mikä se oman koiran osalta olisi.

Niilo sai "veljeltään" Rudilta talvitakin, joka oli Rudille liian suuri. Vaikka ajatus Niilosta puettuna  tuntuu vähän oudolta, takin pukeminen koiralle voi olla järkevää, jos joulun tienoon pakkasennusteet toteutuvat.

Jos pohjoisen kylmiin talviin sopeutuneen koiran vie Thaimaahan tai johonkin muuhun yhtä lämpöiseen maahan, voi vain kuvitella, miten koira siihen reagoi. Tottuisiko se koskaan yli 30 asteen helteisiin? Toki Thaimaassakin näkee paljon falangeja, joilla on rotukoira hihnassa. Voi tietysti olla, että osa koirista on Thaimaassa syntyneitä, mutta joukossa on tietysti myös mukana tulleita. Totuuden nimissä täytyy sanoa, että en ole nähnyt ulkomaalaisten ulkoiluttavan ainuttakaan huonovointisen näköistä koiraa. Surkeampia ovat tietysti jotkut irrallaan kuljeksivat koirat, jotka eivät oletettavasti ole kenenkään lemmikkejä.

Ei kommentteja: