Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 20. elokuuta 2012

Autoon unohdetut lapset

päivis: Tänä kesänä on ollut lämmintä ainakin joillakin maapallon puoliskoilla. Siksi myös on tullut häkellyttäviä uutisia. Ensimmäinen sattui silmiin ehkä kuukausi sitten. Uutinen oli muistaakseni peräisin Belgiassa. Siinä kerrottiin, että isä oli töihin mennessään unohtanut autoon pikkulapsen, joka oli menehtynyt kuumuuteen. Tarkennuksena taisi olla, että isä unohti, että lapsi olisi ensin pitänyt viedä päiväkotiin. Kuinka joku voi unohtaa lapsen autoon?

Tuollainen uutinen jää kyllä mieleen pyörimään, enkä sitä näköjään ole kyennyt vieläkään mielestäni pyyhkimään pois. Joskus käy vähän samalla tavalla, kun näkee jotain painajaista. Tosin olen yrittänyt opetella pahaan uneen herättyä muistuttamaan heti itselle, että tämähän oli vain unta.

Belgiasta tai jostain sieltä suunnalta kantautunut paha uutinen ei jäänyt ainoaksi. Kun helle vaivasi Yhdysvaltoja, yhteen ja samaan uutiseen oli saatu tieto, että rapakon takana peräti kahdeksan pikkulasta oli kokenut saman, tylyn kohtalon. Jälleen on pakko ihmetellä, mikä voi olla niin paljon tärkeämpää, että lapsi unohtuu auton kyytiin, oletettavasti turvaistuimeen.

Kun näitä uutisia pureskeli, heräsi toinenkin kysymys: miten paljon lapsia mahdetaankaan ylipäätään unohtaa autoihin? Jos seuraamukset eivät ylitä uutiskynnystä, kukaan ei varmasti voi tietää, miten moni pikkulapsi viettää isän tai äidin työpäivän ajan autossa kärvistellen. Tai vasta kauppareissulta palattua vanhempi herää huomaamaan, että "hyvänen aika, lapsihan on jäänyt tänne autoon". Kaikillehan ei tosiaankaan käy yhtä huonosti kuin näille uutisiin päätyneille, mutta kai kaikki tällaiset unohdukset kertovat jotain jostain. Ainkin aikuisten asioiden tärkeysjärjestyksestä.

Ei kommentteja: