Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Poliisikuulustelu

päivis: Sain tänään puhelun Pasilan poliisitalolta ja kutsun tulla asianomistajakuulusteluun koskien Mäkelänkadun asuntoon tehtyä murtoa. Tai todellisuudessa sinne ei oltu murtauduttu, mutta menty kuitenkin luvatta. Murtojälkiä ei ollut, mutta molemmat parvekkeen ovet olivat tavan mukaan auki, koska parvkkeelle ei käsityksemme mukaan kukaan pääsisi kiipeämään. Olimme ilmeisen väärässä.

Talossa asuu lähes sata ihmistä, joista turhankin moni on niin sanottu poliisin tuttu ja vaikka ei tuttu olisikaan, asiakkuuksia poliisin suuntaan monella on. Kuten myös pitempiä tai lyhyempiä lusittuja vankilatuomioita. Alan harrastusta siis talosta löytyy.

Kaksi asukasta jäi rysän päältä kiikkiin aiemmin talvella. Uudehko työntekijä sattui menemään katsomaan ylintä kerrosta, jossa silloin vielä asuimme. Hän huomasi ulko-ovemme olevan auki ja löysi kaksi asukasta asunnon puolelta. Parivaljakko häipyi nopeasti paikalta selitysten saattelemana. Olimme itse silloin muualla ja kävin paikalla vasta seuraavana päivänä. Paikkoja oli kirjaimellisesti käännelty ylösalaisin, mutta kadoksissa oli vain yksi tasokas pitkäteräinen keittiöveitsi. Ja ikään kuin vastavuoroisesti asuntoon oli jätetty muovikassi täynnä vaatetavaraa ja ilmaisjakelulehti. Kurkistin kassiin sen verran, että huomasin lehden olevan pari päivää vanha. Ensin nimittäin luulin, että kassi oli joku kaapin perälle itseltä unohtunut nyssykkä. Jokaisella varmaan on kaapeissaan tavaroita, joiden olemassaolosta ei ole mitään muistikuvaa, kunnes ne jonkun penkomisen yhteydessä osuvat käteen. Kuinkas ollakaan, kun olin aikeissa lähteä käymään Pasilassa, jotta olisin vienyt löytöni poliisille, talossa sattui juuri silloin olemaan joku partio muissa asioissa. Myös silloinen asuintalomme, asukkaiden lisäksi, on poliisille kovinkin entuudestaan tuttu. Sain kassin toimitettua heidän mukanaan tutkijalle. Toivottavasti päätyi sinne.

Olipas pitkä alustus varsinaiseen asiaan. Poliisi päätti jo luopua tapauksen tutkimisesta, kun asunnosta bongattu kaksikko piti kiinni siitä, että he vain menivät paikalle ihmettelemään, kun ovi oli auki. Jormakin sai siinä vaiheessa puhelun tutkijalta ja sai tämän taivuteltua tutkimaan vielä, sillä talon asukkaille on todella paha signaali, jos aivan ilmiselvästä asuntoon luvatta menemisestä ja paikkojen penkomisesta ei seuraa mitään. Kutsu tulla asianomistajakuulusteluun on merkki siitä, että tutkija ei vielä luovuttanutkaan ja asia ei siis ole päätynyt mappiin Ö.

Ei kommentteja: