Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Mainoksia ja roskaposteja

päivis: Hieman samansuuntaisesti Jorman kanssa voisin omaakin tilaani arvioida, jos saapuneesta sähköpostista pitää tehdä johtopäätöksiä. Vaikuttaa, etten tällä hetkellä ole kovin tärkeä henkilö. Sähköpostit ovat suurelta osin mainoksia, työn vuoksi tulee paljon Oikotien asuntojenmyynti-ilmoituksia. Myös Finnair ja Stockmann muistavat säännöllisesti, kuten Iittalakin.

Osa mainoksista lähentelee jo roskaposteja ja välillä niitä sinne näkyy menevänkin. Riippuu vähän, miltä koneelta sähköpostejani luen.

Aivan oma lukunsa ovat ne muutamat sähköpostit, joiden osumatarkkuus ei lähettäjällä ole mennyt ihan kohdalleen. Eilen sain joltain Ljudmilalta englanninkielisen viestin, joka oli tarkoitettu mieshenkilölle. Ljudmila etsi itselleen miellyttävää miesseuraa. Tai sitten jollain oli projektina kerätä yhteystietoja kalastelemalla sähköposteja, jotka ehkä kuuluvat jollekin. Tässä tapauksessa minulle, joka en Ljudmilan viestistä kovin osannut innostua.

Pari päivää sitten sain viestin, joissa selvästi haettiin varmistusta sille, että viestin vastaanottaja on aito henkilö ja erehtyy lähettämään tietojaan tuonne jonnekin tuntemattomaan kohteeseen. Tuossa viestissä lähettäjä kertoi olevan kuolemaa tekevä leski, joka oli vain muutama vuosi sitten perinyt edesmenneen miehensä muhkean omaisuuden. Nyt tuleva kuollut halusi lahjoittaa tuon mahtavan omaisuuden minulle, hyvää työtä tekevälle ihmiselle, joka mielellään käyttäisi rahat johonkin hyvään tarkoitukseen. Olisi vain pitänyt lähetellä tietoja itsestäni. Tosi helppoa. Helppo oli myös deletoida tuo viesti.

Omituisimmasta päästä olivat ne pari viestiä, joissa uhkailtiin, jälleen englannin kielellä. Minua syytettiin joidenkin valokuvien levittelystä internetiin ja toisen viestin mukaan olin muistaakseni hakkeroinut jonkun tietokonetta. Viestien tarkoitusta en tiedä. En kuitenkaan säikähtänyt, enkä myöskään usko, että poliisi kohta koputtelee ovelle, vaikka niinkin viestissä kerrottiin tapahtuvan.

Ei kommentteja: