Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Kasvihuoneen istutukset on tehty

päivis: Kasvihuoneessa on nyt niin paljon istutuksia kuin sinne suunnilleen kohtuudella sopii. Odotamme saavamme sieltä retiisejä (ne kasvavat melkein silmissä), tomaatteja (osa ulkona paleltuneistakin taisi jäädä henkiin), avomaan kurkkua, herneitä, tilliä, porkkanaa, persiljaa ja salaattia.

Kasvihuoneen seinustat ovat täynnä kasvatus-
laatikoita ja katostakin roikkuu pari amppelia.
Myös yksi mansikan taimi kasvaa laatikossa ja katosta roikkuu kaksi amppelimansikkaa. Mansikoita laitoimme myös kasvihuoneen ulkoseinustalle, kolme taimien kasvatussäkkiin ja pariin multasäkkiin lisää. Istutukset sisälle ja ulos on tehty lähinnä fiiliksellä, joten lopputulos on vielä täysi arvoitus. Mutta retiisien kasvatus oletettavasti onnistuu, ainakin sisällä, uloskin niitä laitoimme. Muun muassa kasvien lannoitus vaatii vielä opettelua.

Punasipuli olisi lähtenyt hyvin kasvuun, mutta aika moni sipulin varsi on mennyt kanin suihin. Luotan silti vielä siihen, että mullan sisällä oleva osa ei kanin vierailusta ole moksiskaan.


Perunapeltoa aloimme haikailla äskettäin, mutta asian eteen ei tullut tehtyä mitään. Emme muistaneet hankkia ainuttakaan siemenperunaa ja nyt se näytti olevan myöhäistä. Tiedossa on nimittäin, että Kustaan päivä eli 6.6. on perinteisesti viimeinen perunanistutuspäivä. Mutta kuinkas ollakaan: Mäkelänkadun Valtsu myi ruokaperunoita, joissa oli jo hyvät idut aluillaan. Niillä pääsemme kokeilemaan, miten perunan viljely onnistuu, kun vielä annamme niiden muhia pari päivää lämpimässä. Mitään perunapenkkiä ei ole edes tarkoitus tehdä. Riittää kun saamme nuo muutamat perunat kuopattua maahan.

Ei kommentteja: