Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Sjöblom, Keski-Uusimaa ja Keltainen lehdistö

jormas: Keski-Uusimaa jatkaa Juhani Sjöblomin tölvimistä, joka virheellisine tietoineen on kyllä jo henkilökohtaisuuksiin menevää pottuilua. Mutta kuten kyseisessä lehdessä kirjoitin, en pärjää sen kautta sanailussa, sillä lehden toimittaja kirjoittaa mitä lystää ja jos vastaan, samainen lehti pohtii julkaiseeko se vastineen ja jos kyllä, niin missä muodossa. Joten oikeaksi katsomani oikaisut teen tästä lähin ainakin osin tänne blogiimme, vaikka lukijoita ei luonnollisesti Keskarin määrää olekaan. Mutta tarttuuhan kuitenkin joillekin esimerkiksi hakusanoilla Juhani Sjöblom tai Keski-Uusimaa.
No, mikä nyt sitten tämän päivän Keltaisen Keskarin kirjoituksessa on poskellaan? Muun muassa se, että arvon toimittaja kirjoittaa Juhanin lahjoittaneen Sininauhasäätiölle asunnottomuuden vastaiseen toimintaan reippaat 8000 euroa, kun hän on lahjoittanut pitkälti yli 20 000. Ja muille vastaavaa työtä tekeville järjestöille lähes saman verran. Eli arvatenkin vähintään saman verran kuin toimittaja tai minä saamme vuodessa liksaa handuun.
Keltainen lehdistö
Keltainen Keskari antaa kuitenkin kansalle sirkushuveja ja toimittajalle leipää. Sitä annetaan näköjään melkein millä hinnalla tahansa. Kun tölviminen on lisäksi paketoitu ikään kuin keltaisen lehdistön muotoon, näyttää toimittaja, arvatenkin edelleen erikoissellainen arvelevan, että silloin ei tarvitse tarkastaa kirjoittamiensa asioiden taustoja. Mutta kyllä tarvitsee, vaikka lehti alkaa Keltaisen Keskarin ansiosta saada yhä enemmän uutislehden sijaan juorulehden piirteitä.Erityisen alamittaiseksi kirjoituksen silmissäni tekee tällä kertaa kirjoituksen loppu. Siinä toimittaja liittää Sjöblomista kirjoittaessaan hyvin alentavaan sävyyn asiayhteyden ansiosta Riihikallion Kultahapsikerhon. Lehden (ei siis Eero Lehden, vaikka hän Keski-Uusimaan taitaa käytännössä omistaakin) linja tältä osin on hyvin alamittainen. Ne harvat kansalaiset, jotka tukevat tavalla tai toisella vapaaehtoisesti Tuusulan vanhustoimintaa puhumattakaan Kultahapsi- tai muistakaan kerhoista, ansaitsisivat kyllä jotain muuta kuin kuin moista kirjoittelua. Toimittaja näyttää ajattelevat, että saadakseen jatkaa henkilökohtaisuuksiin menevää mollaamista, saa alttarille uhrata mitä hyvänsä. Jopa tuusulalaiset vanhukset. Kirjoittamisen sijaan olisi ollut toimittajalta huomattavasti arvokkaampaa antaa kirjoittamiseen käyttämänsä aika Tuusulan kypsään ikään ehtineille vanhuksille yhteiskuntamme palvelijoille hieman arvokkaammalla tavalla. Samantapaisista, mutta luonnollisesti huomattavan verran isommista asioista sanoi aikoinaan pääministerimme Paavo Lipponen, että nahkurin orsilla tavataan.

Netissä on muuten mahdollisuus osallistua nimensä laittamalla seuraavan sisältöiseen adressiin:
MISSÄ ON KELTAISEN LEHDISTÖN MORAALINEN VASTUU?!

Suomalaiset ovat hyviä, rehellisiä ja suoraselkäisiä ihmisiä. Suomea pitää pystyssä valtava joukko ahkeria ja aikaansaavia, mutta nimettömiä ja kasvottomia kansalaisia.
Vain muutamat eri alojen erityislahjakkuudet nousevat nimineen ja kasvoineen koko kansan tietoisuuteen. Nämä poikkeusyksilöt peilaavat kuitenkin koko kansaa, tavallisen kansan joukostahan hekin esiin nousevat.
Keltainen lehdistö pitää yllä oletusta, että kansassamme on jotain pahasti pielessä.
Sen mukaan suomalaisten joukosta ei voi nousta todellisia sankareita eikä voittajia – jokaisen menneisyydestä nousee aina jokin rike, joka mitätöi henkilön kaikki saavutukset. Jos ei muuta, niin vähintäänkin hän jättänyt lapsuudessaan kirjaston kirjan palauttamatta.
Keltainen lehdistö tarjoaa turhien julkkisten tuhruisia tarinoita viihteeksi tavalliselle työtätekevälle kansalle, vaikka he olisivat ansainneet jotain paljon parempaa ja arvolleen sopivampaa. He ovat ansainneet lukea keskuudestaan esiin nousseiden ihmisten todellisia tarinoita ja todellisia saavutuksia. He ovat ansainneet lukea positiivisia, kannustavia ja innostavia juttuja, joissa on painavaa sisältöä.
Keltaisen lehdistön on lakattava aliarvioimasta Suomen kansaa. Sen on otettava vastuu valheellisista otsikoista, joilla lehtiä myydään sensaation nimissä. Me allekirjoittaneet tahdomme lehtien juttuihin tasoa, sisältöä ja totuutta. Me vaadimme toimittajilta moraalista vastuuta kirjoittamistaan jutuista. Ja me allekirjoittaneet aiomme boikotoida keltaisen lehdistön julkaisuja, kunnes julkaisujen toimittajat nousevat pohjamudistaan tavallisen suoraselkäisen suomalaisen tasolle.
Tämä adressi ei ole hyökkäys, vaan ennemminkin herätys. Eli kritiikistä huolimatta haluamme toivottaa sydämestämme KAIKKEA HYVÄÄ KAIKILLE, myös keltaisen lehdistön edustajille. Adressiin pääset tästä: http://www.adressit.com/keltainenlehdistokuriin"

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvinhän tuo Sjöblom näytti olevan esillä talokaupoissa mtv3 kanavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Näin on ollut esillä talokaupassa, mutta eipä aukea minulle heti kuinka se liittyy Riihikallion vanhustenkerhoon. T. Ihmettelijä.