Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Siunattu vesivahinko

Suurelle seinävaatteelle löytyi sopiva paikka
uuden käyttötarkoituksen saaneesta makuu-
huoneesta. Toinen Fatboy-säkkituoleista
näkyy päätyseinällä oikeassa reunassa.
päivis: Laukaan asunnon sisustus 1980-luvulta oli aiemmin vähän niin kuin olisi saunan pukuhuoneeseen tullut. Katot ovat lakattua paneelia, ne eivät ole paha, mutta olohuoneessakin pitkä seinä oli paneloitu ja vielä käsittelemättömällä puulla. Mutta sitten tuli siunattu vesivahinko, jonka seurauksena lähes kaikki meni uusiksi. Vesi tuhosi lattioita ja myös seinälevyjä. Päästiin paneelin lisäksi eroon karmeasta muovimatosta.

Vesivahinkoa ei tietenkään toivo kenenkään kohdalle. Ainakin meidän tapauksessamme se tarkoitti koko asunnon tyhjentämistä viimeistä kaappiakin myöten. Pihassa seisoi pari vuotta sitten toimistokontti, jonne kaikki huonekalut, tavarat ja astiat piti pakata. Remontissa meni muutama kuukausi, sillä urakoitsijalla oli kiireellisempääkin tekemistä kuin meidän kakkosasuntomme kunnostus.

Karmean paneelin tilalle saatiin hauska tapettiseinä ja kaikkien huoneiden lattioissa on tummanharmaa laminaatti. Saunakin kärsi vesivahingosta ja samalla tuli sekin uudistettua. Myös kiuas meni uusiksi, mutta melkein kymmenen vuotta sitten hankkimani keraamiset Kerkes-kivet siirtyivät vanhasta uuteen kiukaaseen. Niiden luvataan olevan lähes ikuiset.

Laukaan pikkuparitalossa on kolme huonetta, keittokomero ja sauna. Toinen makuuhuoneista sai remontin jälkeen uuden käyttötarkoituksen: täällä löhötään Fatboy-säkkituoleilla, tehdään töitä ja välillä torkutaan. Tällä reissulla toimme Mäkelänkadulta suuren afrikkalaisen seinävaatteen mukanamme ja viritimme sen muutenkin hieman afrikkalaishenkisen Fatboy-huoneen seinälle. Kangas peittää nyt melkein koko seinän lähes katosta lattiaan.

Ei kommentteja: