Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 5. huhtikuuta 2012

Kesä tulee kohinalla

jormas: On ollut hulppeita kevätilmoja ainakin siitä lähtien, kun tulin Suomeen. Lumi väistyy ja luonto herää hiljalleen tai oikeastaan vauhdilla. Jokilampiemme joutsenet ovat saaneet sulaa vettä mahojensa alle, joten mikä on temmeltäessä. Muitakin vesilintuja ilmestyy maisemiin lisää päivittäin. Uutena löytönä Jokilaakson eläinmaailmassa olemme bonganneet myös saukon. Sehän on uhanalaisia eläimiämme, joita taitaa valtakunnassa olla kolmisentuhatta. Tai jos tarkkoja ollaan, niin saukko on pysynyt meiltä näkymättömissä, mutta sen jäljet liukumäkineen Pikkulampemme jäälle ovat ilmiselvästi tämän veitikan.
Aamuisin, kun haen postia joen toiselta puolelta reilun 300 metrin päästä, kuuluu yhä uusia lintujen ääniä. Vesilinnut joella ja lammilla sen sijaan tuntuvat pitävän ralliaan päivin ja öin. Tänään tein myös sillan Rabbit islandille, jotta voimme mennä sinnekin seuraamaan kevään tuloa.


Myös Konttikotihankkeemme on saanut lisää vauhtia ja uusia suunnittelijoitakin, joten usko hankkeeseen on säilynyt, vaikka eteneminen on ollut tuskallisen vaikeaa. Yli vuosi pelkkää suunnittelua, jossa kohde on suurimmillaankin vain puolensataa neliötä, on luvattoman kauan. Mutta Duo- ja Sinkkukodit valmistuvat ennen pitkää. Toivon mukaan perusteellinen suunnittelu tuo entistä paremman lopputuloksen. Tosin tässä vaiheessa on tullut roppakaupalla tietoa siitä, miten ei tule tehdä. Mutta sekin sopii minulle, sillä elämässäni ylipäätään, en edelleenkään tiedä kovinkaan paljon siitä mikä olisi itselle paras ja oikein vaihtoehto kussakin tilanteessa. Valoa arkeen ja välillä juhlaankin tuo tietoisuuden lisääntyminen siitä, mikä on ainakin itselleni ehdottoman väärin.

Ei kommentteja: