Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 28. tammikuuta 2012

Periaatekysymyskö?

jormas: Viikolla Keski-Uusimaan ansiokas toimittaja Leena Joensuu nosti esiin Tuusulan Tuomalassa asuvan pariskunnan, joista toinen on 80 ja toinen 73-vuotias. Asuntona on viehättävässä idyllissä omakotitalossa pihasaunoineen ja kantovesineen. Sen myötä luonnollisesti puucee ja niin edelleen. Oma kaivo on saastunut minulle kerrotun mukaan siksi, että se on niin lähellä tietä. Jos näin on, olisi kai voinut yhteiskunnalta saada korvausta saastuneesta vedestä, jolla tehdä uusi kaivo. Näin toki on voinut käydäkin, mutta rahat ovat voineet mennä moneen muuhun käyttöäön ja tarkoitukseen ja on jäänyt puhdas juomavesi hankkimatta. Itse tosin ajattelen niin, että jos yhteiskunta pilaa kaivon, on sen tehtävä hommata taloon vesi tavalla tai toiselle eikä antaa nippua seteleitä, että hommatkaa uusi kaivo tai liittykää johonkin vesiosuuskuntaan. Näin toimiminen on sukulaissielu sille, että me saastutamme maapallon ja annamme jälkikasvulle rahat mukana viesti, että ostakaa uusi pallo tai muuttakaa kuuhun.
Lehden (ei Eero Lehden, vaikka kyseinen aviisi hänen onkin) mukaan ongelmassa on erikoista se, että rollaattoria käyttävä mies vie vieressä olevaan, vanhaan sorakuoppaan letkun kontaten ja ylös tulee samalla tavalla. Paikan päällä tänään käyneenä totesin, että rinne on kyllä niin jyrkkä, jotta alas mennään pyörien tai milloin mitenkin ja minäkään en pääsisi ylös kuin kontaten.
Irvokasta asiassa on myös, että kohtalaisen vauras kunta ei kykene laittamaan asiaa siten tolalle, että se tyydyttäisi vanhuksia. Tänään olen kuitenkin kuunnellut sen verran kuntapäättäjiä, joten pakko on ajatella, että asiasta on syystä tai toisesta tullut periaatekysymys ja kukaan tai jotkut eivät haluakaan laittaa asiaa kuntoon.
Me, siis Elämän tähden ry sekä päivis ja jormas, laitamme tämän viime kädessä kuntoon, jos kukaan muu ei sitä tee. Mieleni tekisi avunantajien joukossa mainita myös työnantajani, mutta sen verran on viime aikoina kynnet lipsuneet, jotta on syytä puhua vaan siitä ja niistä, joissa ja joilla on sanojen lisäksi eväitä halun lisäksi tehdäkin jotain. Jos tämä asia ei tule kuntoon, palaamme siihen satavarmasti tällä palstalla. Me vaikka viemme vedes Jokilaaksosta Seepsula Oy:n porakaivosta mönkijällä vanhuksille.
Koko on suhteellista. Tuleva Sinkkukoti olisi aivan liian
suuri Niilo-koiralle kodiksi tai koirankopinkopiksi.
Tänään oli toinenkin mielenkiintoinen sessio, sillä kävimme Vihdin Selkissä, Samarian yksikössä, jonne olemme viimein saaneet toimitettua merikontin, josta tulee jollekin järvenpääläiselle Sinkkukoti vähintäänkin määräajaksi. Toinenkin testikoti on viritteillä. Puolet suurempi, jossa laitamme kaksi konttia yhteen ja teeemme niin sanotun Duokodin. Se ei tule valmistuttuaankaan kuitenkaan kenellekäään asunnoksi, vaan sijoitamme sen Jokilaaksoon, jossa testaamme erilaisia toimintoja. Duokodin johdosta ensimmäinen yhteidenotto on otettu Tuusulan rakennusvalvontaan ja pohjavire on myönteinen. Konttikoti-projektia seuraamme akviisesti tulevaisuudessa, joten pysykää näköetäisyydellä.

Ei kommentteja: