Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 8. joulukuuta 2011

Joulutarina 8. päivä

jormas. Kyllä meillä Jokilaaksossa nyt taidetaan uskoa, että Jolulupukki pääsee Korvatunturilta vähintään jokaisen lapsen luo, vaikka ei olisi luntakaan. Onhan näin tapahtunut aina ennenkin. Joten Finnairilta ei mennä lainaamaan lentokoneen pyöriä Petteri Punakuonon rekeen. Mutta Keski-Suomen reissu osoitti sen, että valepukkeja ja muita jouluasuisia naamiomiehiä ja -naisia on aika tavalla liikkeellä. Myös jouluiseen asuun puettuja tai pukeutuneita eläimiä on vähän joka liikkeessä. Ne kaikki houkuttelevat ihmisiä sisään ostamaan lahjoja ja tuhlaamaan rahojaan. Ihmiset eivät tunnu enää muistavan eikä uskovan, että kirje Korvatunturille riittää edelleen ja sen perusteella pukki jakaa lahjat tasapuolisesti jokaiselle lapselle. Ja kaikki ovat tyytyväisiä. Tai olivat ainakin ennen, mutta nykyään tapaa aika usein ihmisiä, jotka eivät ole tyytyväisiä mihinkään. Arvostellaan jopa valtakuntamme presidentti-Tarjaa, joka vähän tuunailemalla käytti samaa juhlavaatetta Linnan juhlissa kuin kerran aiemminkin. Säästäväistä, esimerkillistä ja järkevää, sanoo varsinkin ja ainakin Kanikonttorin väki. Aivan turhaa möykkäämistä, sillä aivan siististihän Tarja oli pukeutunut. Hyvää esimerkkiä näytti myös jatkopirskeiden musiikkiyhtyeen solisti ja keulakuva, jolla oli Fidan kirpparilta ostettu 35 euron samettipuku päällä.
Valepukkien lisäksi ihmisiä houkuttelevat
 liikkeisiin muun muassa valelehmät
Vaan Niilolla sekä Ykkösellä ja Kolmosella se pukeutuminen on helppoa. Luoja tai luonto vaihtaa heille vaatteet vuodenaikojen mukaan eikä tarvitse kuin odotella uutta asua. Linnuilla lienee jotenkin samantapaisesti, sillä puhutaanhan sulkasadosta ja sen sellaisesta. Olemme joukolla tarkkailleet Jokilaakson lintujen kahta, aina katettua seisovaa  ruokapöytää sekä niillä käyviä syöjiä.  Että olisiko muiden slmin huomattavissa asuissa muutosta talven tulleen, mutta varmuutta tähän ei ole saatu.
Jokilaakson yhteisökokouksessa, joka muuten on saanut vieraan aivan Thaimaasta saakka, on oltu hyvillään siitä ainokaisesta palautteesta, joka on kommentin muodossa saatu Joulutarinasta blogiin. Sen viestistä huolimatta se ei antanut meille varmuutta siitä tuleeko lunta jouluksi vai ei. Se oli selvää ilman kommentin antamaa vakuuttelua, että lunta tulee, jos Taivaan Isä niin päättää. Vaan siitä ei tullut varmuutta, että kuunteleeko Hän tässä ihmisten tahtoa vai ei, sillä jotkut haluavat jouluksi lunta ja jotkut eivät haluaisi sitä olleenkaan. Entä onko asian suhteen odotettavissa peräti taivaallinen kansanäänestys ja saavatko siihen osallistua myös eläimet, kyselivät Niilo-koira sekä Kanikonttorin henkilökunta.

Ei kommentteja: