Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 12. marraskuuta 2011

Onko alkoholismin hoidossa valelääkäreitä?

Kuka tulee saunapalaveriin, niín laitetaan maailman asiat
kuntoon, ja aloitetaan Somalian merirosvoista?
jormas: On kertakaikkisen hieno mahdollisuus, että voimme käydä SIninauhatalolla Krämertintiellä saunomassa. Tänäänkin teimme aamupäivän kotaan puita ja sitten menimme saunomaan. Sen lämpiämistä odotellessa hoitelimme kauppareissun ja sitten saunaan sekä saunatuoreena takaisín Jokilaaksoon. Siellä laitoimme tulet kotakeittiöön ja paistelimme elävällä tulella monenkinlaista suussa sulavaa. Jokilaakso syksyn tulleen muuttaa ulkonäköään lähes joka päivä ja varsinkin nyt, kun olemme rakennelleet pari hiihtosiltaa, jotta saamme ladut pois Matkakotimme nurkalta. Kanikonttorin henkilökunta, Ykkönen, Kakkonen ja Kolmonen nauttii silminnähden vapaudestaan, kunnes tulee haukka, kettu, ilves tai supikoira, joka pistää Coyntry-kanit poskeensa. Se on kuitenkin vapauden hinta ja jos ei oikein pitkälle lähde loikkimaan, niin saattapi henkikultakin säilyä.

Valelääkäri ja kai nyt sitten vähän useampikin on mielenkiintoinen ilmiö, eikä varmasti ollenkaan hauska varsinkaan niille, jotka ovat sen johdosta joutuneet väärien hoitotoimenpiteiden kohteeksi tai eivät ole saaneet hoitioa lainkaan. Mutta miten tämä on mahdollista? Olisiko osansa sillä, että lääkäri on niitä viimeisiä tavallisen tallaajan auktoriteetteja, jonka tekemisiä ja tekemättä jättämisiä ei kukaan ole rohjennut kyseenalaistaa?
Itse toimin päihdetyössä ja vaikka olenkin sosiaalineuvos, ei minulla ole nykyisin pätevyyttä eden vaatimattoman asumispalveluyksikön yövalvojaksi. Ja sitä valvovat viranomaiset, palveluiden ostajat sekä myyjät eli työnantaja tosi tarkaan. Ja vielä tarkemmin, jos teen päihdehoitotyötä. Mutta jos teen sitä ilman korvausta ja ilman laitosta, niin kukaan ei edes voi siihen puuttua.
Kun alkoholismikin on sairaus, niin voisi ajatella, että senkin hoitamiseen voitaisiin tarvita lääkäriä. Mutta jos kohdalle sattuukin valelääkäri, niin voisiko hän tehdä juopolle suurenkin vahingon?

Ei kommentteja: