Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 17. heinäkuuta 2024

Elämän tähden omistaa merta ja rannassa 2 "tonttia"

Ehkä 20-30 vuotta sitten näin Hesarissa ilmoituksen, jossa myytiin 400 hehtaaria merta Salossa, hinta 1000 euroa. Ei voi mitenkään olla totta, ajattelin ja soitin kiinteistövälittäjä Olli Lehdelle, joka olikin monessa mukana. Hän omisti kirkon, hautausmaan ja maata sekä rakennuksia siellä täällä ja näköjään vettäkin. Monet paikalliset ihmiset tunsivat ja tuntevat Ollin. Osa pitää kovasti, osa ei lainkaan ja osa siltä väliltä. 

Puhelinkeskustelussa selvisi hänen viipaloineen merialueet kymmeniksi ellei sadoiksi osiksi, sillä samassa yhteydessä tuli ilmi, että hänellä oli vieressä toinenkin merialue. Ostimme molemmista osuudet, jotka taisimme lahjoittaa Elämän tähden ry:lle. Tai sitten yhdistys osti ne suoraan. Joka tapauksessa edelleen vitsailen, kuinka olin siihen saakka pärjännyt ilman omaa merta.

Sitten huomioni kiinnittyi
Meri-Teijossa Matildan Marinan venesatamaan, jonka senkin Olli Lehti omisti tai ainakin myi sitä. Huomasin vieressä tyhjän parkkialueen ja monta kertaa soitin Ollille, että hän myisi pienen palan matkailuautoamme varten. Muutaman vuoden kuluttua, yhden soiton jälkeen Lehti sanoi: "Nyt olen saanut Soini tarpeeksi soitteluistasi ja teen satamaan pienen parkkiruutualueen. Joten ostatko yhden autopaikan?" Tähän minä, että jos myyt rannimmaisen, niin ostan. Myöhemmin ostimme viereisenkin palasen. Voinkin sanoa, että nykyisin Elämän tähden ry:llä on valtakunnan pienimmät, oman merialueen rantatontit, 3 x 6 metriä ja 3 x 8 metriä.

Niitä käytämme kerran, pari tai useammin vuodessa Päiviksen kanssa ensin yhdessä ja nykyisin erikseen. Päivis yöpynee pakettiauto-matkakodissaan ja minä hopeanharmaan vanha rouva Avensiksen makuuhuoneessa. Ehkä ensi viikolla suuntaan sinne taas yöksi ja uimaan sekä syömään rantaravintolassa maittavan ahven- tai muun kala-aterian. Kyytipojaksi vettä, alkoholitonta viiniä tai olutta, ehkä kaikkia. 

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että 20 vuoteen verottaja ei löytänyt Elämän tähden ry:n osoitetietoja. Mutta Ulosottolaitos löysi ne avullani ja pienen pienten alueiden kiinteistöverojen maksulaput osasivat viimein postilaatikkoon. Sitä ennen tämä, kai valtion laitos sekin, oli mennyt Elämän tähden ry:n pankkitilille, josta se omin nokkineen ei osannut poimia osoitetta, mutta osasi ottaa vuoden kiinteistöveron, olisiko ollut noin 15 €. Huvittavaa se on siksikin, että ulosottohenkilön ja veroviranomaisen ei olisi tarvinnut kirjoittaa Googleen kuin Elämän tähden, niin he olisivat löytäneet osoitteen. Ulosottolaitos sen sijaan löysi itseltään tiedon, jonka mukaan verottajalla oli yhdistyksen osoite, vaikkei se sitä itse löytänyt tai ainakaan osannut käyttää 😅. Nyt tuli kerralla monen vuoden verot maksettavaksi.

Ei kommentteja: