Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 20. kesäkuuta 2024

Kyllä te niin teitte mieleni iloiseksi

Kirje on kirjallinen viesti luonnolliselta tai vaikka juridiselta lähettäjältä. Ennen se kirjoitettiin aina paperille ja paperi suljettiin kirjekuoren sisälle. Mutta voi sen jättää avonaiseksikin ja lähettää pitkienkin matkojen päähän. Ennen kuin kirjoituskoneet ja tietokoneet yleistyivät, kirjeet kirjoitettiin käsin. Näin tehdään edelleen usein varsinkin epämuodollisten tai juhlallisten kirjeiden kanssa. Suht uutta ovat sähköposti- ja chattiviestit, joita niitäkin voi kutsua kirjeiksi ja korteiksi. Tai nykyajan sähkösanomiksi.

Nykyään Postilla on sellainenkin tuote, että voin kirjoittaa tai rakennella vaikka ottamistani valokuvista kämmenekokoisella älylaitteella kirjeen tai kortin ja lähettää sen bittiavaruuteen. Sieltä Posti sen koppaa, painaa ohuelle pahville ja kuljettaa Soiniityntien postilaatikkoon, lisämaksusta kai kotiovelle saakka. 

Eilen oli posti-Pekka tai Pirkko tuonut aidon kirjekuoren sisältöineen postilaatikkooni, Ison tien varteen, tähtisilmä kukka-amppelin alle. Kyllä se niin mieltäni ilahdutti, sillä siellä oli kortti, joka oli suljettu kirjekuoren sisälle.

Mutta lähettäjien nimet puuttuivat tarkoituksella. Niiden tilalla oli nimimerkit 💗💗. Vielä yöllä vuoteessani pohdin ketkä minusta näin kauniisti ajattelivat. Postimerkkikin kuoressa oli, joten lähetystä tuskin ovat laatikkoon kiikuttaneet sen tekijät. Mutta vaikka osaan säilyttää salaisuuksiakin, nyt en sitä tee, vaan jaan aiheesta sen mitä tiedän ja mielikuvittelen loput.

Kun posti on harventanut laatikollani käynnit 2-3 kertaan viikossa, olen kävellyt 350 metrin päässä olevalle, usein tyhjälle laatikolle eräänkin kerran. Mainoksia ja vain mainoksia siellä on ollut aika usein henkilökohtaisen postin sijaan 😥. Vaan eilen oli toisin, jonka ansiosta askeleeni laatikolle ovat pitkän aikaa kevyet.

Ehkä te, kortilla lähestyneet säilytätte kirjesalaisuutenne, ehkä luette blogini ja ehkä paljastatte itsenne. Ei nyt aivan nakuiksi, mutta nimeltä kuitenkin. Toivonkin, että joskus saan tietää teidät. Sen salaisuuden säilytän ikuisesti. Elän kyllä hyvillä mielin salaperäisten 👀 ihailijoidenkin kanssa. Oikein iso kiitos joka tapauksessa kortista 🫶. 

Ei kommentteja: