Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 9. toukokuuta 2024

Hyvää matkaa Riitta

Monet kerrat ja monena vuonna monet Jomtien Pattayan kävijät ovat varanneet meno-paluu lipun etelän lämpöön. Mutta jokaiselle on varattu myös yhdensuuntainen matka vielä kauemmas. Sen käyttämisen aika tulee jokaiselle. Viime tiistaina oli Sinun lentosi Ride.

Koen, että meillä oli lyhyenläntä, mutta hyvä ja etäinenkin ystävyys sekä sielujen sympatia. Varsinkin toimiessasi yhtenä Pattaya Suomi-Seuran parhaista puuhanaisista Soi Welcomella. Jos joskus oli hetkeni nurjansorttinen, alati hersyvä huumorisi ja tarttuva naurusi sekä temperamenttisi korjasi monet ja monen kävijän aamut ja niitä seuraavat päivät.

Oli useita asioita, joissa pääsi ei palellut ilman Thaimaan taivaan aurinkoakaan. Olit kuin kotonasi niin nais- kuin äijäseurassa ja olit myös yksi harvoista suomalaisnaisista, jotka viilettivät vasemmanpuoleisessa thailiikenteessä skootterillaan kuin olisivat ikänsä kulkeneet Jomtienilla kaksipyöräisellä.

Poikasi Kallen ja hänen puolisonsa lisäksi opin tuntemaan myös Sinulle hyvin tärkeän mustavalkoisen kissasi, jonka nimen olen painanut niin syvälle alati hatarammaksi tulevan pääni lokerikkoihin, etten löydä sitä tähän tervehdykseeni. Ehkä suot sen anteeksi? Kun seurasin kuinka siitä huolehdit, olkoon tässä nimeltään värinsä vuoksi Sylvester, ajattelin eläinrakkaana, että juuri tuollaista elämää tarkoitetaan kissan päivillä.

Kokoaan suuremmasta sydämestäsi jaoit monelle, josta osansa saivat kuvan thaimaalaiset lapset. Vieraanvaraisuutesi oli samassa sarjassa. Sitä sain Päiviksen kanssa maistaa niin Thai- kuin kauniissa Järvenpään Suomikodissasikin.

Vaikka vielä käyttämättömässä lipussani on määränpäänä "tuntematon", on kaikilla lupa uskoa ja luottaa siihen, että osoite on sama jokaisessa vastaavassa yhden suunnan ticketissä. Joten hyvää matkaa ystäväni 💞. Kun pääset perille ja jos siellä on mahdollisuus varata paikkoja, niin katsotko ja varaat yhden pienen sopen tuokioksi jostain läheltäsi?

Kuinka ollakaan, tänään on myös Jeesuksen taivaaseenastumisen muistopäivä. Vilkutan Sinulle Ride ja suren Jokilaaksossa puolitangossa olevan Suomenlipun ja palavan kynttilän kanssa 😭. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis kirjoitus!

For life kirjoitti...

Kiitos. Näin ajattelen Ridestä ja hänet muistan.