Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 13. huhtikuuta 2024

Auttakaa minua hiirivaivassa

Noin kuukausi sitten tulin Merikonttikotiini Thaimaan talvikodista puolen vuoden jälkeen. Kaikki oli suht okei. Uutena asiana hiiret olivat murtautuneen tai tulleet muuten kotiini kymmenen vuoden jälkeen ensi kerran. Laitoin sinne tänne ansoja, myrkkyäkin ja luulen lähettäneeni manan maille tai sinne mistä tulivatkin koko jengin.

Kaiken piti olla tältä osin järjestyksessä. Vaan eipä ollut, sillä nyt palaa kaksi samaa sulaketta parin, kolmen päivän välein. Luulen syynä olevan hiirten sähkökytkennät johtojen kuorten syömisineen.

Duokoti tehtiin mahdollisimman hyvin suojatuksi kutsumattattomia eläinvieraita vastaan, luonnon keskellä kun on. Jopa pohja on päällystetty rei'itetyillä teräslevyillä. Heikoksi kohdaksi paljastui sisään tulevan sähköjohdon aukko tai oikesstaan reikä, joka oli tiivistetty vuorivillalla.

Nämä Suomen luontoon kuuluvat pikku vintiöt purkivat eristeet ja löysivät itselleen lämpimän, täyden palvelun talvikodin, sillä sisällä oli parempaakin syötävää, kuten Niilo-koiran ruuat. Erillisestä 3 m² teknisestä tilasta hiiret keksivät kuinka päästä lounaspöytään tai -kassiin. Safkaa oli riittävästi kuljetettavaksi myös varastoihin. Talvikenkänikin oli niin täynnä, ettei jalka mahtunut.

Seinien välissä olevat sähköjohdot on putkitettu, joten luulen, että mahdollinen oikosulku ei ole siellä. Silti sylttytehtaan etsimisessä on aika työmaa tai ainakin päänvaiva. Hyvät, huonot ja siltä väliltä olevat neuvot ovat kovin tervetulleita. Joten jos jollakin on jotain kokemusta tai tietoa, niin please, kertokaa niistä minulle.

Ensi kuussa asiani ovat kuitenkin järjestyneet 74 vuotta, joten eiköhän tähänkin ratkaisu löydy. Muuten minulla ei ole mitään tarvetta säädellä hiirten eikä mamujen elämää. Ovat ne sitten kasveja, ihmisiä tai eläimiä. Teksti TV:n uutisten mukaan säätäjiä riittää yhteiskunnan varoilla senkin edestä. Suomessa droonien avulla tapetaan eläimiä ja Ukrainan sodassa ihmisiä.


Ei kommentteja: