Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 18. huhtikuuta 2023

Määmatka, osa 2

Eilen matka jatkui suunnitelmien mukaan Salon Meri-Teijosta Maskun Askaisiin. Jolla on loistokasta historiaakin, sillä kivenheiton päässä on muun muassa Mannerheimin syntymäkoti Louhisaaren kartano. Perälahden Tertun ja Raimon kuivan maan vapaa-ajan asunto oli pihoineen todella viihtyisi ja monine pienine yksityiskohtineen rakkaudella ylläpidetty. Merikin venevalkamoineen reippaan kilometrin päässä.

Terttu oli pakannut meillä ruokaa siinä määrän matkaan, että pelkästään niitä kantamaan tarvittiin kaksi miestä. Eväitä makaroonilaatikkoineen syödessä olisi mennyt varmasti viikko. Perään Tepa vielä soitteli, että onhan varmasti kaikki hyvin 👌, joten huolenpito oli ykköslaatua. Varmuuden vuoksi pysähdyttiin matkalla ostamaan lisäksi alkoholinta oluttakin kahta sorttia. Länsisuomalaisen Salen kassalla oli hauskaa, kun sanoin, että savolaiset lammasjuhlat ovat kilib(p)ailut 🤣. 

Raimoa ja minua yhdistää työelämästä päihdetyö, mutta muutakin yhteistä historiaa on. En ollut aikoinaan käynyt kuin kerran Thaimaassa. Ensimmäisellä lennolla tsunamin jälkeen Päiviksen kanssa Phuketissa. Vuosia sen jälkeen suunnitellessani lomareissua jonnekin törmäsin somessa Raimoon ja hänen matkaansa Pattayan Jomtienilla. Hän kirjoitti, että linja-autoaseman yläpuolella olevassa View Talay 1:ssä vapautuu condo hänen jäljiltään. Siitä innostuin ja sinne menin.

Muistan hänen evästäneen, että kun sieltä lähdet, käännyt kadulle tullessasi vasemmalle ja kävelet ensimmäiseen kadunristeykseen. Siitä oikealle ja suoraan eteenpäin, kunnes tulee meri vastaan. Näin olet saapunut suomalaisittain Hyrsylän mutkaan ja Raittiiden rannalle. Siellä alan miehet ja naiset ottavat sinut ystävällisesti vastaan. Näin tapahtui ja vaikka väki on siltä osin vähentynyt, ehkä Meri Markusta Tornion Markkuun, joitain on yhä jäljellä.

Ilta ja itse asiassa päiväkin meni rattoisasti menneitä muistellessa. Varovaisesti kurkistettiin tulevaisuuteenkin. Yön nukuin loistavasti kunnollisten, puilla lämmitetyn saunan kylpyjen jälkeen, joka sekin oli hieno kokemus. Uni oli Vanha Rouvan matkamakuuhuoneen sijaan olohuoneeseen tehdyssä vuoteessa tutun makuupussin sisällä ykköslaatua. Parasta kuukausi aiemmin Suomeen tulon jälkeen.

Tänään matka jatkuu kohti Raumaa. Sieltä tulikin illalla viesti, että mennäänkö uimahalliin iltatuimaan ja iltauimaan? Avensiksella onkin sadan kilometrin matka tälle päivälle edessä. Teille Terttu ja Raimo, runsaat kiitokset vieraanvaraisuudestanne. Toivottavasti voin joskus maksaa potut pottuina 🌞. 

Ei kommentteja: