Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 3. syyskuuta 2022

Matkavalmisteluja

Eilen kirjoitin muun muassa, etten tiedä tekevätkö Suomessa kesiään viettävät muuttolinnut talvikodeissaan lintulapsia. Enkä tiedä sitäkään mitä esimerkiksi Thaimaahan mahdollisesti Suomesta lentänyt lintu tekee siellä muuta kuin yrittää pysyä hengissä. Niiden matkavalmisteluistakaan en oikeastaan tiedä kuin mitä näen katsellessani Jokilammilla aikuisen kokoisiksi kasvaneiden poikasten lentoharjoituksia. Ne ovat hienoja näytelmiä.

Thaimaa on ollut jo monena vuotena talvikotini. Se on mukavasti esillä monin tavoin myös Suomessa pitkin vuotta.

Suomea paikkakunnalta toiselle kiertavät Kansainväliset Suurmarkkinat on niistä yksi muoto. Tänään aion kuitenkin mennä ensin autolla, sitten pitkin Kehärataa junalla ja lopuksi kävellen Narinkkatorille kuvan tapahtumaan.

Kyseinen tori aivan Helsingin ytimessä, joka on Päivikselle ja minulle yhteistäkin menneisyyttä tulvillaan. Monesti piipahdimme siellä esimerkiksi Asunnottomien yönä ja useissa muissakin tapahtumissa. Ehkä mukavin muisto on, kun osallistuimme huutokauppaan, jonka kohteena oli yö merikontissa. Olimme päättäneet, että huudamme, kunnes yö on meidän. Siellä sitten olimme kahden countrykanimme kanssa ja radion kuuntelijat seurasivat kuinka vietimme aikamme Narinkkatorille tuodussa merikontissa.

Naapurikunnassa Nurmijärvellä on Buddhan temppeli tai vastaava, jossa käy etupäässä Suomessa asuvia thaimaalaisia. Ehkä olen kerran käynyt itsekin sisällä, mutta pihalla joka tapauksessa useamman kerran. Thaimaalaisia ruokapaikkoja on kotikunnassanikin, joissa silloin tällöin piipahdan syömässä. Järjestään niissä on hyvä ruoka ja ystävällinen palvelu. 

Joskus silmiin on sattunut Hyrylässäkin ovi ja ikkunat, joiden verhot ovat kiinni. Lasissa tai ovessa saattaa olla lappu "Thaihieronta" puhelinnumerolla tai ilman. Näiden paikkojen palveluja olen vain mielikuvitellut 🤫. 

Myös toreilla tai liikkeiden edessä on kesäisin toritelttoja, joissa thaimaalaiset myyvät usein marjoja, herneitä, muita vihanneksia ja sieniäkin. Niitä ostelenkin silloin tällöin. Thaimaa on minulle toinen kotimaa, joka Jomtien-Pattayan yön ja päivän sykkeineen on monessa suhteessa täydellinen vastakohta Jokilaakson hiljaisuudelle sekä luonnolle.

Ei kommentteja: