Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 31. elokuuta 2022

Puhelimeni lähti maailmalle, osa 2

Eilen sain palautteen blogistani: "Luin kyllä, mutta ei tekstistä ilo välittynyt. Sinulla on oma tyylisi, johon ei ole puuttumista, mutta täältä ulkokehältä kirjoituksiasi seuraamalla syntyy mielikuva, että kovin synkkää siellä Jokilaaksossa on. - En ole unohtanut, että olen luvannut tarjota kahvit." Tämän lupauksen lähes koko ikäni minut tuntenut ystäväni aikoo nyt lunastaa, joten tiedossa on mukava hetki ihmisten ilmoilla.

Ei Jokilaaksossa mielestäni synkkää ole, alakuloista ja melankolista menoa usein kylläkin, johon vaikuttaa myös ihmisjuttuseuran puute. Niinpä tartun oljenkorsiin, kun tapaan jonkun, joka suostuu vaihtamaan kanssani sanasen tai useammankin. Niin kävi sunnuntaina kävellessäni Jumbosta kohti ulko-ovea kevein askelin, puhelin korjaukseen jätettynä. Sanoin samaan suuntaan kulkevalle, että olemme tainneet tältä vuodelta menettää kesän. Turisimne niitä näitä pitkät käytävät ja liukuportaat sekä toivotimme erotessamme mukavat elämisen jatkot puolin ja toisin.

Parkkihallissa ihmettelin missä on Smart osa-autoni. Olin satavarma, että jätin sen D-väliin. Mutta vaikka kuinka tallustin rivit päästä päähän parikin kertaa, autoni ilman takapenkkiä ja peltikattoa oli kadonnut. Mietin jo mihin ilmoitus varkaudesta tehdään. Kunnes oivalsin, että juttuseurasta innoissani olin liukunut ja kävellyt väärään kerrokseen 🤣.

Mutta sitä ennen istuin eilen mainitsemallani puupenkillä rikkinäisen puhelimeni kanssa miettien mitä tehdä. Siinä hetkessä muistin puhelinten korjaus- ja huoltoliike Fonumin, joka tuli tutuksi puoli vuotta aiemmin ostamani puhelimen ohjelmistojen asentamisen yhteydessä. Siihen olin jo varannut ajan Elisan omagurulta, jonka avulla tarkoitukseni oli varmistaa vanhan puhelimen tietojen virheetön kopiointi uuteen laitteeseen. Mutta edellisiltana kilahti Elisalta viesti, että huomiselle varattu aika on peruttu, sillä omagurut ovat menneet lakkoon. Ehkä he ovat siellä vieläkin, koska lakon päättymisestä en koskaan saanut ilmoitusta.

Siispä hipsin nyt puhelimen ja rikkinäisen näytön lasin kanssa Fonumiin, joka jatkoi hyvällä asiakaspalvelulinjallaan. Vastaus lasin vaihtoon oli oitis, että tottakai se vaihdetaan. Puhelimeni jätin liikkeeseen, jonne minun piti kertoa vain vahinkonumero seuraavana arkena. Lasinkin sanoivat tilaavansa heti. Itse tekisin vain ilmoituksen vakuutusyhtiöön. Kun maanantai koitti, kaikki oli kuitenkin taas toisin, josta jatkan huomenna.

Ei kommentteja: