Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 30. heinäkuuta 2022

Elämäni kellot, osa 4

Kun eilen kirjoitin kellojani ja aikaa käsittelevän blogisarjani kolmatta osaa, pohdin samalla mikähän mahtaisi olla lyhyin mitattu aika, jota olen tarvinnut tai se olisi edelleen käytössäni. Ajattelin koulujeni ensin 15 ja sittemmin 12 minuutin välitunteja, sitten Helsingin ratikkapysäkkien digitauluja, jotka ilmoittivat, että seuraava kutosen raitiovaunu tulee 2 minuutin kuluttua. Mielessä oli myös 60 metrin juoksuaikani 10,2. Ajattelin silmänräpäystäkin, mutta hylkäsin, sillä sen kestoa en ole koskaan mitannut. 

Urheilussa on joissakin lajeissa käytössä sekuntien sadas- ellei peräti tuhannesosat. Yksi kuuluisimmista on Juha Miedon hiihdon olympiakullan häviäminen ruotsalaiselle Thomas Wassbergille sadasosan erolla.

Aiheeseen liittyy tapaamiseni useammankin olympiakullan voittaneen Lasse Virenin kanssa. Sanoin nimittäin hänelle kerran ymmärtäväni, että voitat kilpakumppanisi sekunneilla tai niiden osilla, mutten tiedä mihin käytät voittamasi ajan. Tähän Lasse vastasi, että kysymys tuli vähän äkkiä, mutta olisin hyvinkin voinut antaa pari sadasosaa Juhalle, kun hän hävisi kultamitalin Wassbergille.

Se oli hyvä vastaus, jonka lupasin kertoa Miedolle, jos hänet joskus tapaan. Ja kuinka ollakaan, päivänä eräänä törmäsin mieheen Jokelan rautakaupassa ja kerroin tarinan. Juha oli yhtä sanavalmis ja vastasi: "Hyvähän se on Lassen jälkeenpäin luvata." 🤣 

Aikaisemmin kerroin pitäväni Timex-kelloni askelmittarista, mutten löytänyt tilalle mieleistä. Joku viikko sitten sen löysin. Kelloon liittyy myös urheilu sekä  Miedonkin voittama olympiahopeamitali.

Kyseessä ei ole kympin eikä kahden Casio ja siinä on paljon surfareiden kaipaaamia ominaisuuksia nousu- ja laskuvesien korkeuksista lähtien. Itse olen vain kerran seissyt surffilaudan päällä Tuomiojärvellä, kunnes putosin veteen. Mutta kellossa on myös kaipaamani pitkä patterin kesto, askelmittari sekä tunne, jota voisin sanoa kellon sieluksikin. 

Casio G-Shock Collaboration GBX-100KI-1ER on Limited Edition -erikoismalli, jossa on Kanoa Igarashin singneeraus ja jota on valmistettu rajoitettu erä. Malli on suunniteltu yhteistyössä mainitun huippusurffarin kanssa, jonka ansiosta siinä on lukuisia hyödyllisiä toimintoja aaltojen ystäville.

Igarashin isä Tsutomu oli surffaaja Japanissa ja itse urheilun innokas fani. Kun hänen vaimonsa Misa sai tietää olevansa raskaana, pariskunta jätti työnsä Tokiossa ja muutti Huntington Beachille Kaliforniaan eli Surf Cityyn, tavoitteenaan kasvattaa lapsestaan kilpailukykyinen lajin harrastaja. Tsutomu vei poikansa surffaamaan jo 3-vuotiaana ja herätti hänet rutiininomaisesti laineille klo 5.45, jotta hän ehtisi kouluun ajoissa. Igarashi voitti ensimmäisen surffauspokaalinsa 7-vuotiaana ja Tokion olympialaisista oli saaliina hopeaa Japanin väreissä.

Casiossa on paljon ominaisuuksia, mutta ei mitään mieltäni rassaavaa mitatun matkan ja siihen käytetyn ajan lisäksi. Ei sydämen sykettä eikä verenpainemittareita. Uuteen kellooni liittyy myös tällä hetkellä lyhyin tarvitsemani mitattu aika. Taustavalo palaa puolitoista sekuntia kerrallaan. Tosin sen voi tuplata. ✌️ 

Ei kommentteja: