Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

Älylaitteeni kamera on menettänyt valovoimaisuutensa

Olen silloin tällöin jakanut tilastoja blogieni seuraajista, sillä kuten eilen kirjoitin, on mukavaa, kun joku lukee. Mutta blogien lisäksi otan ja jaan myös valokuvia sosiaalisen median ja muutenkin netin kautta.

Tärkein kumppani on Google, vaikken edes tiedä mitä kaikkea se kuvillani tekee. Luulen, että minulle saakka yhteistyössä eivät suinkaan ole elävät ihmiset. Vaan robotit, jotka antavat tilastotietoja sekä myönteisiä palautteita silloin tällöin pitääkseen minut motivoituneena.

Jaan kuvia Googlen käyttöön, sillä tutustun itsekin toisten lähettämien kuvien avulla usein etukäteen johonkin paikkaan jonne olen menossa tai haluan muuten vaan tietää. En osaa yhtään sanoa paljonko olen kuvia lähettänyt, mutta arvaten tuhat. Arvioin Googlelle myös yrityksiä, joissa olen käynyt.

Joku viikko sitten huomasin otosteni teknisen laadun huonontuneen enkä usko sen johtuvan asetuksista. Ehkä joku laitteeni neljästä kamerasta tai objektiivista on vaurioitunut, joten kuvien ottamisessa ja jakamisessa on jarrut tai ainakin hidaste päällä. Asia korjaantuu vajaan kuukauden kuluttua Suomessa, sillä pitkään haaveenani on ollut kaluston uusiminen. Hankin sellaisen, jossa on sisällä kosketuskynä. Nyt Samsung on tehnyt mieleisen, joten teen elämäni kalleimman älylaitehankinnan. Sekin on vähän tai paljon vertailukohdasta riippuen. Jos tärkein harrastukseni maksaa 40-50 euroa kuukaudessa, on se 10 kertaa vähemmän kuin polttaisi runsaan askin päivässä Marlboroa.

Samalla vaihtuu merkki. Ensin kuljin Nokian Communicatorin kanssa läpi sen historian. Sitten siirryin Huawein 5 g puhelimeen ja kuljin senkin kanssa koko taipaleen, kunnes Donald Trump kampitti jenkkiyhteistyön. Seuraava laitteeni on Samsung, vaikken tiedä mitä S Pen-kynällä teen. Koska olen hyvin huono piirtämään, teen ehkä sillä vain mieleiseni kiharatukkaisen tikkutytön ja ehkä laillani lähes tai kokonaan tukattoman tikku-ukon. Luulen, että niitä ei Google omatoimisesti muille välitä, joten ehkä jaan vain itse laillani.

Blogeja kirjoitan Blogger-alustalle, jonka senkin omistaa Google. Taivalta olen seurannut alusta saakka sen raivatessa tiensä nykyiseen kokoonsa. Itselleni hakukonejättiläinen on enemmän kasvoton, aivan toisin kuin Windows tai Microsoft. Ne ovat minulle yhtä kuin Bill Gates. Googlenkaan taival ei ole ollut kovin pitkä. Sen perusti kaksi miestä, toinen syntyi Yhdysvalloissa ja toinen Neuvostoliitossa. 

Ei kommentteja: