Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 26. marraskuuta 2021

Suuntana Pattaya, tarkemmin Jomtien

Luulen, että Jomtien on kaupunginosa, jonne suuntaamme tänään. Pentti Peltisepän mielestä otamme kadulta taksin, joten sillä lähdemme, kun puolipäivä koittaa.

Mutta sitä ennen oli eilinen, josta parituntisen vietimme Bangkokin kanavilla. En oikein tiedä syitä, mutta minulle se on parasta ja niille menen pitkähäntäveneellä lähes joka kerta. On mukava seurata jokien elämää, vaikka vesi on kaikkea muuta kuin puhdasta. Roskiakin on paljon.

Vedessä kahlaavia ja uivia kalastajia tai mitä kaikkea sitten pyytänevätkään, näkyy joka kerta, kun on tarkkana. Veneen kipparikin niitä osoittaa, jonka harjaantunut silmä löytää myös puista ja maasta eläimiä, joita en itse huomaa. Kalojen lisäksi silmiin voi sattua vaikka varaaneja ja isoja käärmeitä, jotka kokonsa puolesta saattavat hotkaista suihinsa pienen ihmisen.

Temppelilläkin kävimme. Ja koska liikuimme myös tuktukilla, oli käytävä vaatturilla tai ainakin vaatemyymälässä, jotta kuljettaja saa leiman tuomistaan asiakkaista, vaikka ne eivät mitään ostaisikaan. Loppuaika meni hotellilla blogia kirjoitellessa, sosiaalisessa mediassa ja chattaillessa sekä tietenkin uima-altaalla. Alkuillasta hipsimme vielä ulos syömään, sanoisinko paikallisten käyttämään katuruokalaan. Tulinen ja kohtuuhintainen ateria maksoi appelsiini-Fantan kanssa 70 bahtia.

Huone oli mukava, vaikka maksoinkin karanteeniyöltä 1000 bahtia liikaa. Sillä olin varannut paketin kahdelle, jota ei respa enää muuttanut. Vaikka en rahoissa kylvekään, ei mieleni pahoittunut, vaan mukava fiilis tunki joka paikkaan. Jotta minut tunnistaa suomalaiseksi, on jostakin myös marmatettava, vaikka kaikki olisi loistavasti. Allasbaarissa ei ollut alkoholitonta olutta. 

Ei kommentteja: