Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 12. kesäkuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 310


Tänään, 12.6.2021 on kirjani 310 kirjoittamispäivä sekä kaunis kesäaamu. Aurinko on nousemassa hieman harmaalle taivaalle ja astelen aamu-uinnilta ainutlaatuisen lehtometsikön läpi kohti Merikonttikotiani. Kello on 5 ja luonto keskustelee keskenään, josta minäkin saanen osani. Ehkä eniten varoitusääninä toisilleen "nyt se taas tulee". 

Pian on aamukahvin aika. Agents ja Ville Valo tuovat hetkeen tunnelmaa esittämällä "Orpolapsi kiurun". Laulun tekijän Rauli Badding Somerjoen persoona ja joskus laulukin tekevät monista hänen kappaleista ajattomia ja niissä on usein enkelimäinen hahmo, joka ei ole mies eikä nainen.

Kirjoittaessani musiikki on yksi oleellinen osa, joka ohjaa mihin suuntaan ajatukseni kulkevat. Olen elämässäni varsin onnellinen, vaikka alakulo ja melankolia ovatkin päivieni vakituisia seuralaisia. Kun kuuntelin tänä aamuna orvosta kiurulapsesta, itkin jälleen ja mieleeni tulvi muistoja. Ne hetket ovat tallennettu sieluni syviin sopukoihin, joista kaikista olen surullisen kiitollinen. Aamulla oma orpo kiurulapseni oli kaikki rakkaat, jotka ovat jossain siellä mistä maallinen aika ei heitä enää tavoita. 

Olen kirjoittanut erilaisten päiväkirjojen muodossa yli 30 vuotta. Viimeisen kymmenen vuotta niin, että kaikki on julkista, joka on luettavissa ilman kirjautumisia sosiaalisessa mediassa. Tästä pieni osa, "Väärien valintojen asiantuntija" saa pisteensä kesän aikana ja yritän saada sen myös paperimuotoon.

Aloittaessani viime kesänä, ajattelin, että helposti kirjoitan aiheesta yhden vuoden joka päivä. Mutta mitä pitemmälle olen päässyt, sitä vaikeammaksi kirjoittaminen on käynyt. Kirja on muuttunut myös sisällöltään toisenlaiseksi kuin alussa hahmottelin. Luulin 365 päivää täyttyvät itselleni mukavista ja tärkeistäkin tarinoista. Niitä en kuitenkaan ole luontevasti muistanut riittävästi. Tiedän kyllä, että jos istahdan esimerkiksi Jokilaaksossa Muistojen merikontteihimme kirjoittamaan, syntyisi kaikesta niissä olevasta helposti monta uutta tarinaa.

Oma hankaluutensa tulee, kun en tee muistiota enkä sisällysluetteloa, en muista mistä kaikesta olen kirjoittanut kirjaan ja minkä vastaavasti aiemmin blogeissani. Joten toistoa tulee, joista oiva kielenkorjaajani on minut jonkun kerran pelastanut.

Ei kommentteja: