Googlen kääntäjän avulla olen onnistunut kehittämään kielitaitoani tai ainakin sanavarastoa sen verran, että nykyisin pystyn puhumaan jotain englanniksi puhelimessa sekä ymmärränkin ainakin osan minulle sanotusta. Samasta syystä osaan nykyisin ostaa Lotuksen tavaratalosta Pattayalla tai SM City Clarkissa Olongapossa vaikka polkupyörän sisäkumin venttiilinhatun.
Kännykässäni on käytössä kaksi liittymää. Toinen on tuttu ja turvallinen kotimainen ja toisessa korttipaikassa on sen maan liittymä missä milloinkin majailen. Usein se on Thaimaa tai Filippiinit.
Elisa on ollut verraton kumppani, sillä sen sähköisestä kirjatarjonnasta itselläni on joku teos aina työn alla. Juuri nyt kuuntelen ensimmäistä äänikirjaani ja olenkin nukahtanut useana iltana Ismo Kallion jäädessä lukemaan klassikkoteosta. Ohjelmassani on Ismonkin onneksi ajastin, joka päättää lukemisen etukäteen valitsemanani ajankohtana eikä hänen tarvitse lukea nukkuville korvilleni koko yötä. Kirjan vanhuskin saa välillä keskittyä puolestani merellä koukkuun jääneen kalan pyytämiseen.
Elisalla on myös viihdepalvelu, josta hankin silloin tällöin elokuvan katsottavaksi. Tähän tarkoitukseen käytän kylläkin enemmän Netflixiä ja Ylen Areenaa, jonka kautta katselen välillä uutisetkin. Itseasiassa kotonani television katselun mahdollistamat ohjelmatkin tulevat puhelinoperaattorin välittäminä. Kuuntelen myös kännykkäni radiosta paljon milloin mitäkin asemaa ympäri maapalloa. Musiikkikokemuksiani täydentää eniten You Tube.
Jotta tämä kaikki kulkee mukanani, tarvitsen kiinteän liittymän sijaan tai rinnalle langattoman liittymän. Elisa oli hankkiessani myös ainut palvelun tuottaja, jonka lähellä olevan tukiaseman lähettämä signaali läpäisi Merikonttikotini metallisen kuoren. Nyt sama asema lähettää myös nopeaa 5g-signaalia, mutten ole vielä keksinyt mihin sitä tarvitsisin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti